Donaris 930 x 122

morcovi

5 REMEDII ÎMPOTRIVA VERGETURILOR

Vergeturile apar din cauza creșterii sau a pierderii rapide în greutate, dar şi din pricina sarcinii, atunci când corpul este supus unei serii de transformări. Cu un aspect neplăcut, debutează cu o culoare roşiatică, iar mai târziu se transformă în alb lucios. Există numeroase creme și tratamente scumpe, însă persoanele care au o astfel de problemă pot încerca și câteva remedii necostisitoare, de preparat acasă.

Citiți și: 4 ALIMENTE CARE SUNT MAI SĂNĂTOASE GĂTITE DECÂT CRUDE

Morcovi

Radeţi doi morcovi, scurgeţi sucul şi apoi aplicaţi masca din pulpă, timp de o jumătate de oră, pe zonele afectate. Repetaţi procedura câteva săptămâni. După tratament curăţaţi bine cu apă caldă şi săpun, pentru că morcovul pătează pielea.

Citiți și: 6 REMEDII ÎMPOTRIVA GASTRITEI

Zeamă de lămâie

Masați cu mișcări circulare zonele afectate cu zeama de la câteva lămâi. Așteptați apoi 10 minute ca zeama de lămâie să intre în piele.

Aloe Vera

Apariția vergeturilor indică faptul că pielea și-a pierdut elasticitatea, iar Aloe Vera o ajută să și-o recapete. Vă puteți masa cu Aloe Vera simplă sau o puteți combina cu vitamina E.

Albușuri de ouă

Albușurile conțin proteine și aminoacizi care pun umărul la ameliorarea vergeturilor. Bateți două albușuri, apoi aplicați-le pe piele cu ajutorul unui burete și lăsați-le până se usucă. Îndepărtați ulterior cu apă călduță și aplicați ulei de măsline pentru hidratarea pielii.

Ulei de ricin

Ca să diminuați aspectul vergeturilor trebuie să hidratați eficient în special zonele cu probleme. Astfel, o soluţie ieftină şi eficientă este amestecul de ulei de ricin şi ulei de migdale. Uleiul de migdale îl puteţi înlocui cu cel de măsline extravirgin sau cu ulei de floarea soarelui presat la rece. (Sursă şi foto:doctorulzilei.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3