930 x122 grota rece

efecte

6 EFECTE MIRACULOASE ALE ULEIULUI DE RICIN

Uleiul de ricin este folosit de sute de ani în cazul a numeroase afecţiuni şi probleme de sănătate. Iată șase dintre efectele miraculoase ale uleiului de ricin.

Citiți și: Un polițist din Pitești, salvatorul neașteptat al unei tinere, lângă Dedeman

1.Ameliorează durerile articulare

Având puternice proprietăţi antiinflamatorii, uleiul de ricin este ideal pentru masajul zilnic. Este benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor şi durerile musculare. În sezonul rece uleiul de ricin pentru masaj poate fi încălzit uşor, ajutând astfel şi circulaţia periferică.

Citiți și: Un produs alimentar de bază s-ar putea scumpi cu încă 50%!

2.Are efect laxativ

Este un laxativ puternic, eficient în tratarea constipaţiei. Pentru a trata această problemă, e indicat să luaţi câte o linguriţă cu ulei în fiecare dimineaţă. Îl puteţi consuma cu suc de portocale, pentru un gust mai bun. Recomandăm, însă, să nu ţineţi cura mai mult de trei zile.

3.Protejează pielea

Este extrem de benefic pentru tratarea afecţiunilor pielii. Arsurile solare, abraziunile, acneea, pielea uscată, negii, petele, inflamaţiile sau vergeturile pot fi tratate cu ajutorul acestui ulei. După fiecare baie, dimineaţa şi seara, trebuie să vă masaţi pielea intens şi să aşteptaţi câteva minute până se absoarbe, înainte de a vă îmbrăca.

4.Vindecă negii

Pentru îndepărtarea negilor este nevoie ca porţiunea de piele afectată să fie masată cu ulei de ricin de două ori pe zi. Mişcările trebuie să fie circulare, pentru ca uleiul să fie cât mai bine absorbit de piele. Acelaşi tratament poate fi aplicat şi în cazul aluniţelor.

5.Combate efectele ochilor obosiţi

Pentru a elimina simptomele ochilor înroşiţi şi obosiţi, înainte de culcare se pun două picături de ulei de ricin în ambii ochi. Vitamina A din compoziţia acestui ulei are efect calmant şi va reda aspectul sănătos al ochilor. Pe lângă efectele enumerate mai sus, uleiul de ricin poate fi folosit pentru hidratarea tenului uscat și vindecarea eczemelor.

6.Stimulează creșterea părului

Are multiple efecte terapeutice şi poate fi folosit cu succes în tratamentele de stimulare a creşterii părului, inclusiv a genelor şi sprâncenelor. Pentru a obţine rezultate bune în ceea ce priveşte aspectul podoabei capilare, aplicaţi o cantitate mică de ulei de ricin la rădăcina părului şi masaţi uşor. Este indicat ca această procedură să se facă seara, înainte de culcare, pentru ca uleiul să acţioneze în timpul nopţii. Dimineaţa părul se spală bine. Tratamentul poate fi făcut de trei ori pe săptămână, până când se obţine rezultatul dorit. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3