New Profesional Consult 930 x 122

consiliul judetean

A FOST PUS ÎN FUNCȚIUNE RMN-UL DE LA SPITALUL JUDEȚEAN

A fost pus în funcțiune RMN-ul de la Spitalul Județean. La Spitalul Județean de Urgență din Pitești a avut loc astăzi punerea în funcțiune a Serviciului de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (RMN).

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Evenimentul s-a desfășurat în prezența prof. univ. dr. Florian Bodog, senator și fost ministru al Sănătății, a senatorilor Cristina Stocheci și Șerban Valeca, a președintelui Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a consilierilor județeni, precum și a conducerii și cadrelor medicale ale Spitalului Județean.

Investiția constă în dotarea unității sanitare argeșene cu un echipament performant de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN), modelul ”Signa Explorer 1,5 T”, și cu un sistem informatic PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN) și în amenajarea spațiului necesar bunei funcționări a acestei aparaturi.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Echipamentul RMN a fost achiziționat prin Ministerul Sănătății, în baza proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar – Împrumut nr. 83620-RO, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), acord ratificat prin Legea nr.179/2014.

Contractul a fost semnat pe 9 ianuarie 2018 chiar de Florian Bodog, ministru al sănătății la timpul respectiv.

Pentru acest echipament s-a amenajat un spațiu existent, cu o arie construită de 127 de mp, respectiv o arie utilă de 107,6 mp. Valoarea investiției de amenajare, construire și montaj s-a ridicat la 464.455 de lei (TVA inclus), finanțare integrală pentru anul 2018 de la bugetul Consiliului Județean Argeș. 

“După computerul tomograf de la Spitalul de Pediatrie, inaugurat pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, astăzi inaugurăm un aparat foarte performant, provenit tot de la Ministrerul Sănătății, atunci când domnul senator Bodog a parafat achiziționarea celor două aparate pentru Argeș.

Este, dacă vreți, o îmbunătățire a serviciilor medicale pentru pacienți, care nu vor mai trebui să meargă în alte zone pentru acest gen de investigații.

Urmează, după acest al doilea mare pas pe care l-am realizat astăzi, radioterapia, pentru sfera oncologică, și, în paralel, așa după cum știți, cele cinci proiecte mari privind sănătatea în Argeș, nu doar la Spitalul Județean.”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Astfel, prin această investiție, structura diversificată a Spitalului Județean de Urgență din Pitești atrage o creștere a gamei de investigații medicale și a acurateței explorărilor.

Totodată, pacienții argeșeni vor avea posibilitatea de a face investigații medicale la primul RMN din sistemul public de sănătate, decontate de CAS.

Utilizarea unui astfel de echipament, care permite explorarea fără raze Roentgen a diferitelor organe și/sau regiuni anatomice, va asigura atât o detectare precisă a proceselor patologice din corpul celor investigați, cât și o scădere a numărului de pacienți redirecționați către alte unități sanitare de stat sau private.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3