930×122 CAPRA 5

anxietate

AI INSOMNII, MIGRENE SAU DEPRESII? FLORILE DE SALCÂM TE POT AJUTA!

Florile de salcâm conțin numeroase substanțe active: taninuri, glucide, ulei volatil, mucilag, acid organic clorogenic și acid organic cafeic. Au întrebuințări în alimentație și în farmacia naturistă, fiind plăcute la gust și la miros și cu o mare valoare terapeutică.

Ajută la tratarea migrenelor

Infuzia de flori de salcâm este recomandată în tratarea migrenelor. Se pune o linguriță cu flori uscate într-o cană cu apă fierbinte, se infuzează timp de 15 minute, se filtrează și se bea, eventual îndulcită cu miere.

Tratează stările de anxietate

Pentru a trata irascibilitatea și stările de anxietate și de depresie psihică prelungită se prepară un macerat din două lingurițe cu flori de salcâm la 200 de ml de apă, se ține timp de 8-10 ore la temperatura camerei, se filtrează și se bea câte puțin după micul dejun, dimineața. Preparatele din flori ajută și la calmarea crampelor musculare provocate de sistemul nervos.

Sunt indicate împotriva insomniilor

Florile de salcâm au efect sedativ, de aceea sunt recomandate în tratarea insomniilor. Este indicat să se țină în cameră un buchet de flori de salcâm sau se poate face o pernuță umplută cu flori uscate de salcâm, parfumul având un efect calmant asupra sistemului nervos, inducând o stare de somn.

Sunt un bun pansament gastric

Pentru senzația de arsură la stomac și alte boli ale stomacului se recomandă ceaiul din flori de salcâm, care combate hiperaciditatea. Ca pansament gastric, florile de salcâm se pot amesteca, în părți egale, cu frunze de dud. Se pot consuma două căni cu infuzie pe zi.

În combinație cu alte plante din florile de salcâm se realizează ceaiuri care combat bronșita și ameliorează simptomele reumatismului. Datorită conținutului ridicat în flavone și robinozide, infuzia din flori de salcâm acționează cu efecte diuretice, antiinflamatoare, de reducere a conținutului de uree din sânge și de calmare a durerilor reumatice sau a nevralgiilor dentare. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90