Donaris 930 x 122

alertă

ALERTĂ DE SCARLATINĂ ÎN GRĂDINIŢELE DIN PITEŞTI

Autorităţile sanitare din Argeş sunt în alertă deoarece în această lună au fost depistate mai multe cazuri de copii bolnavi de scarlatină în unele grădiniţe din Piteşti.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

O astfel de grădiniţă este „Pui de lei”. Vineri inspectorii sanitari au făcut verificări în mai multe unităţi preşcolare, iar concluziile vor fi anunţate mâine. A fost dispusă executarea unor lucrări de dezinfecţie.

Scarlatina este o boală eruptivă infecto-contagioasă, mai frecventă în rândul copiilor sub 10 ani. Boala debutează brusc cu febră, stare generală modificată, angină şi erupţie de bubiţe foarte mici roşii-rozalii. Acestea apar în primă fază în gâtul şi pe limba copilului, apoi se întind pe burtă, spate, gât, faţă, mâini şi picioare. Streptococul, care se transmite doar prin salivă, este eliminat numai în urma administrării unui antibiotic. În anumite cazuri scarlatina poate da complicaţii cardiace şi renale. (Foto: Arhivă)

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90