Donaris 930 x 122

alertă

ALERTĂ DE SCARLATINĂ ÎN GRĂDINIŢELE DIN PITEŞTI

Autorităţile sanitare din Argeş sunt în alertă deoarece în această lună au fost depistate mai multe cazuri de copii bolnavi de scarlatină în unele grădiniţe din Piteşti.

Citiți și: Piteștiul de aici și Piteștiul de peste Prut se întâlnesc de 1 decembrie!

O astfel de grădiniţă este „Pui de lei”. Vineri inspectorii sanitari au făcut verificări în mai multe unităţi preşcolare, iar concluziile vor fi anunţate mâine. A fost dispusă executarea unor lucrări de dezinfecţie.

Scarlatina este o boală eruptivă infecto-contagioasă, mai frecventă în rândul copiilor sub 10 ani. Boala debutează brusc cu febră, stare generală modificată, angină şi erupţie de bubiţe foarte mici roşii-rozalii. Acestea apar în primă fază în gâtul şi pe limba copilului, apoi se întind pe burtă, spate, gât, faţă, mâini şi picioare. Streptococul, care se transmite doar prin salivă, este eliminat numai în urma administrării unui antibiotic. În anumite cazuri scarlatina poate da complicaţii cardiace şi renale. (Foto: Arhivă)

Citiți și: Video – A început demolarea blocului construit ilegal în Pitești

 

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441