New Profesional Consult 930 x 122

gripă aviară

ALERTĂ ÎN ARGEȘ! AU FOST LUATE PROBE

Alertă în Argeș! Au fost luate probe. Inspectorii sanitar veterinari din județul Argeş au fost sesizaţi recent cu privire la faptul că în Mihăeşti (comună situată la mai puțin de 30 de km de Piteşti) au fost găsite câteva găini moarte. Autorităţile au intervenit şi au prelevat probe. Probele sunt acum în analiză, rezultatele fiind aşteptate luni, 13 februarie 2017. Alerta este maximă, în condiţiile în care în București a fost deja depistată gripă aviară.

Citiți și: Noi investiții pentru Sala Polivalentă din Pitești

„Nu se pune problema în acest moment de gripă aviară în Argeş. Noi suntem mereu în alertă, tot timpul anului, nu doar acum, şi numai un nebun ar putea ascunde prezenţa virusului în condiţiile în care noi suntem aici să intervenim şi să protejăm populaţia!”, declară pentru ePitești Daniel Lupu, șeful Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş.

Cert este că nu departe de Pitești, în Capitală, au fost confirmate cazuri de gripă aviară. Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunţat că a activat unitatea locală de sprijin pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară la nivelul Capitalei, după ce cinci pescăruşi găsiţi morţi pe malul lacului Griviţa au fost depistaţi cu gripă aviară, scrie Mediafax.

Citiți și: Pitești: Patru copii, prinși în flagrant, în timp ce desenau graffiti pe un zid

„Deşi nu există un risc imediat de transmitere la om, suntem obligaţi să luăm toate măsurile care se impun, conform legislaţiei internaţionale, pentru a împiedica apariţia unui virus gripal recombinat (adică virus gripal aviar + virus gripal uman), care ar putea afecta populaţia umană.”, afirmă, potrivit Mediafax, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Streinu-Cercel.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441