EcoMoto 930×122

deces

ALERTĂ MEDICALĂ. ARGEȘEAN MORT DE GRIPĂ

Alertă medicală. Argeșean mort de gripă. Un bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna argeșeană Mărăcineni confirmat cu gripă a decedat. Bărbatul, care era internat în Spitalul Județean de Urgență din Pitești, a murit pe 21 ianuarie 2019, decesul fiind anunțat public de autorități în urmă cu puține minute.

Citiți și: Este doliu național! O mare personalitate a murit

Argeșeanul „prezenta comorbidități și avea condiții medicale preexistente. Nu era vaccinat antigripal”, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Precizăm că de la începutul sezonului rece 2018-2019 este primul argeșean confirmat cu gripă care decedează. Bilanțul deceselor din întrega țară a ajuns la 35.

Citiți și: Doliu! A murit unul dintre cei mai importanți oameni din istoria sportului românesc

Potrivit sursei citate, la această oră în județul Argeș sunt înregistrate oficial 46 de cazuri de gripă (35 de cazuri cu virusul gripal H1 și 11 cu virusul gripal AH3.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, DSP Argeș recomandă din nou populației vaccinarea antigripală, adresarea către medicii de familie și medicii specialiști în cazul apariției simptomelor de gripă sau răceală și respectarea următoarelor măsuri care limitează răspândirea infecțiilor respiratorii:

-spălatul pe mâini cu apă și săpun (care este obligatoriu după ce strănutați, tușiți sau vă suflați nasul), înainte și după masă, oricând mâinile au un aspect murdar;

-acoperiți gura și nasul când strănutați sau tușiți (cu un șervețel de hârtie, pe care îl aruncați după aceea);

-nu folosiți în comun obiecte personale (prosoape, batiste, cosmetice etc.);

-dacă vă îmbolnăviți, acționați responsabil (repaus la domiciliu și păstrarea distanței față de persoanele din jur, mai ales dacă tușiți sau strănutați);

-consumați multe legume și fructe proaspete, bine spălate sub jet de apă potabilă înainte de consum;

-aerisiți zilnic încăperile în care lucrați sau vă odihniți;

-evitați aglomerațiile;

-folosiți îmbrăcăminte adecvată temperaturilor de afară.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3