SMART KIDS 930X122

andreea vasile

ALERTĂ MEDICALĂ. CAZURI DE MENINGITĂ ÎN ARGEȘ

Alertă medicală. Cazuri de meningită în Argeș. Doi argeșeni au fost diagnosticați cu meningită virală în cursul acestei luni: un bărbat în vârstă de 40 de ani și o femeie de 47 de ani.

Citiți și: O veste fabuloasă vine de la Spitalul Județean

”Avem două cazuri de meningită virală. Un bărbat de 40 de ani, din Costești, internat pe data de 20 aprilie 2019 în secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și mutat pe 24 aprilie în secția Boli Contagioase. Este stabil, sub tratament medicamentos.

Pe 21 aprilie, la ATI a mai fost internată o femeie, de 47 de ani, din Recea, cu meningită virală. Pe 22 aprilie a fost mutată la Boli Contagioase și externată pe 24 aprilie, la cerere, contrar recomandărilor medicilor”, declară pentru ePitești Andreea Vasile, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: Pitești. Revelion de coșmar la UPU. Medici copleșiți de sute de pacienți

Din fericire, dacă putem spune așa, în ambele cazuri este vorba de meningită virală, nu de meningită meningococică, formă severă a meningitei, care a cauzat două decese în țară: au murit o tânără de 18 ani din București și o adolescentă de 15 ani din Vaslui.

Meningita este o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării. Inflamația poate fi provocată de infecția cu virusuri, bacterii sau alte microorganisme sau, în cazuri mai rare, de anumite medicamente. Din cauza proximității inflamației față de creier și măduva spinării, meningita poate fi letală.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA