930 x122 grota rece

aritmii cardiace

ALERTĂ MEDICALĂ. CEL MAI FOLOSIT SIROP DE TUSE, RETRAS DE PE PIAȚĂ

Alertă medicală. Cel mai folosit sirop de tuse, retras de pe piață. Eurespal – sirop de tuse pentru copii și comprimate pentru adulți – a fost retras de la comercializare.

Citiți și: Alertă! Zeci de copii au murit după ce au consumat siropuri de tuse

Măsura a fost luată după ce specialiștii au ajuns la concluzia că administrarea de Eurespal poate provoca aritmii cardiace.

Producătorul (francez) le-a cerut medicilor să nu-l mai prescrie, iar cei care fac deja tratament cu Eurespal trebuie să înceteze imediat tratamentul şi să ducă la distrugere flacoanele sau cutiile rămase.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM)  informează cu privire la retragerea de pe piață a medicamentelor Eurespal 80 mg comprimate cu eliberare prelungită și Eurespal 2 mg/ml sirop:

„Autoritatea de reglementare și control al medicamentului din Franța a declanșat o procedură de urgență la nivelul Uniunii Europene, care este pe agenda de lucru a Comitetului de evaluare a riscului în materie de farmacovigilență (PRAC) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) în săptămâna 11-14 februarie a.c.

În acest context, Deținătorul autorizației de punere pe piață pentru Eurespal a decis să solicite retragerea de pe piață a acestor medicamente în toate țările în care sunt comercializate, inclusiv în România. ANMDM a avizat inițierea retragerii acestor medicamente de la nivelul distribuitorilor, spitalelor și farmaciilor, cu obligația titularului autorizației de a transmite ulterior ANMDM situația cu seriile și cantitățile retrase.

ANMDM va publica pe website-ul institutiei, imediat după emiterea acestuia, comunicatul EMA referitor la declanșarea procedurii de reevaluare a profilului de siguranță al fenspiridei, substanța activă din Eurespal”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90