930×122 CAPRA 5

ebola

ALERTĂ! VIRUSUL EBOLA AR PUTEA FI PREZENT ÎN ROMÂNIA!

Temutul virus Ebola ar putea fi prezent în România! Auttorităţile sanitare sunt în alertă deoarece un bărbat de 51 de ani din Ploieşti este suspectat că este infectat cu virusul Ebola!

Citiți și: CĂLIN NISTOR FACE CURĂȚENIE LA DNA

El va fi transferat de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional „Matei Balş” din Bucureşti. Bărbatul a venit din Nigeria pe 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice.

Medicii iau în calcul şi ca bărbatul să fie suspect de malarie, în condiţiile în care, până în prezent, nu a făcut febră.

Citiți și: ROMÂNII SE ÎNTORC ACASĂ DIN MINIVACANȚA DE 1 DECEMBRIE

Epidemia de Ebola a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului şi este cea mai importantă şi cea mai gravă din ultimele patru decenii.

Simptomele sunt febră, cefalee, diaree sau stare generală alterată. Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90