Donaris 930 x 122

pediatrie

ARGEȘENII AȘTEAPTĂ SCHIMBĂRI RADICALE LA PEDIATRIE

Argeșenii așteaptă schimbări radicale la Pediatrie. Autorităţile judeţene din Argeş au aprobat o nouă investiţie la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Citiți și: Construirea unui spital nou la Pitești, în dezbatere

Investiția va consta în extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU). Pentru extindere şi dotările aferente s-a alocat suma de 3.430.000 de lei.

Termenele de execuție (când vor începe și când se vor încheia lucrările) vor fi stabilite după parcurgerea etapelor de achiziţie publică prevăzute de lege.

Citiți și: Echipamente de milioane pentru noul corp al Spitalului Județean

Pe de altă parte, conducerea Spitalului de Pediatrie anunța în urmă cu un an intenția de construire a două noi  corpuri de clădire cu facilităţi moderne. „Vrem să construim un nou corp în spatele spitalului, însemnând parter, demisol şi două etaje. La parter va funcţiona blocul tehnico-administrativ, iar la etajul unu vom muta secţia de Ortopedie. (…)

De asemenea, vom da drumul la un studiu de fezabilitate pentru Boli Infecţioase. Concret, vrem să accesăm fonduri şi să construim încă un corp pentru această secţie. Aşteptăm aprobarea bugetului pentru expertiza tehnică.

Tot în premieră, vom cuprinde şi baza de tratament din ambulatoriu. Vrem să facem un bazin acvatic pentru recuperarea copiilor. În zona de sud a ţării nu există nicăieri aşa ceva.”, anunța conducerea Spitalului de Pediatrie din Pitești în luna martie a anului trecut.

În ciuda și a altor investiții făcute până acum, pacienții au continuat să reclame realități revoltătoare la Spitalul de Pediatrie, ca de pildă prezența gândacilor (subiectul pe larg, AICI), timpul îndelungat de așteptare la UPU (AICI, amănunte) sau personal medical dezinteresat. Pacienții așteaptă schimbări radicale în bine.

Amintim că Spitalul de Pediatrie din Piteşti, administrat de Consiliul Județean Argeș, are statut regional, deoarece în judeţele învecinate nu există un astfel de spital.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441