New Profesional Consult 930 x 122

pediatrie

ARGEȘENII AȘTEAPTĂ SCHIMBĂRI RADICALE LA PEDIATRIE

Argeșenii așteaptă schimbări radicale la Pediatrie. Autorităţile judeţene din Argeş au aprobat o nouă investiţie la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Investiția va consta în extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU). Pentru extindere şi dotările aferente s-a alocat suma de 3.430.000 de lei.

Termenele de execuție (când vor începe și când se vor încheia lucrările) vor fi stabilite după parcurgerea etapelor de achiziţie publică prevăzute de lege.

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat cu bărbatul înjunghiat azi-noapte, lângă Poliție

Pe de altă parte, conducerea Spitalului de Pediatrie anunța în urmă cu un an intenția de construire a două noi  corpuri de clădire cu facilităţi moderne. „Vrem să construim un nou corp în spatele spitalului, însemnând parter, demisol şi două etaje. La parter va funcţiona blocul tehnico-administrativ, iar la etajul unu vom muta secţia de Ortopedie. (…)

De asemenea, vom da drumul la un studiu de fezabilitate pentru Boli Infecţioase. Concret, vrem să accesăm fonduri şi să construim încă un corp pentru această secţie. Aşteptăm aprobarea bugetului pentru expertiza tehnică.

Tot în premieră, vom cuprinde şi baza de tratament din ambulatoriu. Vrem să facem un bazin acvatic pentru recuperarea copiilor. În zona de sud a ţării nu există nicăieri aşa ceva.”, anunța conducerea Spitalului de Pediatrie din Pitești în luna martie a anului trecut.

În ciuda și a altor investiții făcute până acum, pacienții au continuat să reclame realități revoltătoare la Spitalul de Pediatrie, ca de pildă prezența gândacilor (subiectul pe larg, AICI), timpul îndelungat de așteptare la UPU (AICI, amănunte) sau personal medical dezinteresat. Pacienții așteaptă schimbări radicale în bine.

Amintim că Spitalul de Pediatrie din Piteşti, administrat de Consiliul Județean Argeș, are statut regional, deoarece în judeţele învecinate nu există un astfel de spital.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA