Donaris 930 x 122

asistenti

ALERTĂ: ARGEŞUL ARE NEVOIE URGENTĂ DE 500 DE ASISTENŢI MEDICALI!

Consiliul Judeţean Argeş şi Ordinul Asistenţilor Medicali au semnat un acord de colaborare, care are stabilite mai multe scopuri pe termen scurt, mediu şi lung. Este primul protocol de acest gen semnat în România.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Principalele obiective sunt creşterea gradului de pregătire a asistenţilor şi menţinerea acestora în unitățile medicale din judeţ, în condiţiile în care în ultimii ani s-a înregistrat un adevărat exod către alte ţări.

Estera Ambruş, preşedintele filialei argeşene a Ordinului Asistenţilor, a declarat astăzi, în conferinţa de presă a Consiliului Judeţean, că în Argeș există un deficit de circa 500 de asistenţi medicali. În spitalele şi clinicile din județ lucrează acum 4.200 de asistenţi angajaţi. „Sunt resurse financiare pentru a acoperi salariile. Există, însă, o legislaţie care în prezent nu permite angajările. Am discutat cu ministrul Sănătăţii şi ne-a promis că va încerca să găsească în cel mai scurt timp soluţii pentru rezolvarea problemei.”, a spus Estera Ambruş.

Citiți și: Oficial! Acești români NU trebuie să plătească contribuția la Sănătate în 2024

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90