NOR CURIER 930X122

brățări

ATENȚIE! POT FI PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE!

Firele elastice multicolore din care copiii şi adolescenţii împletesc brăţări, un hobby la modă, pot fi periculoase dacă sunt falsuri aduse din China, avertizează www.doctorulzilei.ro. Potrivit sursei citate, autorităţile din oraşul italian Milano au confiscat din cinci depozite aproximativ 20 de milioane de brăţări colorate fabricate în China, pe fondul suspiciunilor că ar fi făcute din materiale toxice, care pot provoca boli cancerigene în reacţie cu transpiraţia. Brăţările confiscate nu aveau marca “CE” şi nu respectau standardele de siguranţă prevăzute în spaţiul comunitar. Conform specialiştilor, brăţările de fabricaţie chineză ar conţine o substanţă derivată din petrol utilizată pentru elasticizarea policlorurii de vinil. Autorităţile britanice au analizat brăţările elastice, constatând că acestea conţin doze foarte mari de ftalat, în proporţie de 45, 5%, limita legală fiind de doar 0,1%!

Citiți și: Când începe în Argeș monitorizarea agresorilor prin brățări electronice

Produsul original este realizat de compania americană Rainbow Loom, preţul de vânzare fiind de aproximativ 4 euro, în timp ce varianta contrafăcută costă doar 80 de eurocenţi. De altfel, pe site-ul Rainbow Loom există un avertisment legat de produsele contrafăcute, disponibile atât în magazine, cât şi pe site-uri. Acestea nu sunt sigure pentru copii, nu au fost testate potrivit standardelor de siguranţă a jucăriilor, pot conţine substanţe periculoase şi sunt de calitate inferioară.

,,Inventatorul” firelor colorate este Cheong Choon Ng, un imigrant malaezian de origine chineză care a venit în SUA în 1991, ajungând acolo inginer mecanic. Ideea i-a venit după ce a văzut-o pe fiica sa cea mică făcând brăţări din cauciuc. Brăţările lui colorate au devenit populare în zonă, iar fiica lui i-a sugerat să le vândă. Cheong Choon Ng a petrecut şase luni pentru a concepe kit-ul de realizare a brăţărilor şi 28 de variante diferite ale acestora. Fratele şi nepoata sa le-au numit Rainbow Loom. Destinate copiilor și adolescenților cu vârste între 8 și 14 ani, brăţările au devenit populare în taberele de vară şi în cluburi în 2013. În octombrie anul trecut Rainbow Loom avea pe canalul său de YouTube 66 de tutoriale şi aproape 4 milioane de accesări. De asemenea, tot în 2013 brăţările colorate Rainbow Loom s-au aflat în top 3 al celor mai populare jucării la Cyber Monday Awards şi au fost cea mai căutată jucărie pe Google. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90