930×122 POSADA 5

ecdc

BACTERII LA SPITALUL DE PEDIATRIE. RAPORT EUROPEAN

Bacterii la Spitalul de Pediatrie. Raport european. Experții străini ai Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au dat publicității raportul în urma inspecțiilor pe care le-au făcut anul trecut în spitale din România.

Citiți și: Pitești: Așa, DA! Primăria și Salpitflor au transformat un spațiu degradat într-o oază!

Spitalele din țara noastră sunt supraaglomerate, infecțiile nosocomiale (intraspitalicești) sunt subraportate, dezinfectanții sunt greu de găsit, iar Institutul  Național de Cercetare “Cantacuzino” nu-și îndeplinește pe deplin rolul – acestea sunt concluziile raportorilor europeni.

Printre unitățile inspectate în 2016 s-a numărat și Spitalul de Pediatrie din Pitești. Potrivit raportului, experții europeni au descoperit aici bacterii rezistente la antibiotice: Agenții patogeni principali care sunt rezistenți la antibiotice sunt MRSA și gramii negativi (de exemplu, Kl. pneumoniae)”.

Citiți și: Pitești: Cine este noul proprietar și ce se întâmplă cu fostul Hotel al „Partidului” din Centru

„În timpul vizitei, echipa a observat că nu există dezinfectanți ușor disponibili pentru pacienți și personalul medical. Singurul dezinfectant găsit (la cerința echipei) se afla într-un dulap din camera asistentelor. Motivul pentru care era ținut acolo, spun medicii, îl reprezenta grija ca nu cumva dezinfectantul să fie furat, dacă era disponibil la vedere.”, se arată în raportul în care se mai precizează că Spitalul de Pediatrie din Pitești nu are medic epidemiolog.

Inspecțiile experților europeni s-au desfășurat la cererea Ministerului Sănătății, care a cerut sprijin Uniunii Europene pentru diagnosticarea corectă a situației infecțiilor nosocomiale din spitalele românești, ca urmare a scandalului Hexi Pharma. Raportul experților de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3