Donaris 930 x 122

ecdc

BACTERII LA SPITALUL DE PEDIATRIE. RAPORT EUROPEAN

Bacterii la Spitalul de Pediatrie. Raport european. Experții străini ai Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au dat publicității raportul în urma inspecțiilor pe care le-au făcut anul trecut în spitale din România.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Spitalele din țara noastră sunt supraaglomerate, infecțiile nosocomiale (intraspitalicești) sunt subraportate, dezinfectanții sunt greu de găsit, iar Institutul  Național de Cercetare “Cantacuzino” nu-și îndeplinește pe deplin rolul – acestea sunt concluziile raportorilor europeni.

Printre unitățile inspectate în 2016 s-a numărat și Spitalul de Pediatrie din Pitești. Potrivit raportului, experții europeni au descoperit aici bacterii rezistente la antibiotice: Agenții patogeni principali care sunt rezistenți la antibiotice sunt MRSA și gramii negativi (de exemplu, Kl. pneumoniae)”.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

„În timpul vizitei, echipa a observat că nu există dezinfectanți ușor disponibili pentru pacienți și personalul medical. Singurul dezinfectant găsit (la cerința echipei) se afla într-un dulap din camera asistentelor. Motivul pentru care era ținut acolo, spun medicii, îl reprezenta grija ca nu cumva dezinfectantul să fie furat, dacă era disponibil la vedere.”, se arată în raportul în care se mai precizează că Spitalul de Pediatrie din Pitești nu are medic epidemiolog.

Inspecțiile experților europeni s-au desfășurat la cererea Ministerului Sănătății, care a cerut sprijin Uniunii Europene pentru diagnosticarea corectă a situației infecțiilor nosocomiale din spitalele românești, ca urmare a scandalului Hexi Pharma. Raportul experților de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3