pizzeria sapori  930 122

brânză

BRÂNZĂ CU E.COLI ÎN PITEȘTI – CÂȚI ELEVI MAI SUNT INTERNAȚI

Toți cei 9 elevi cu vârste de 12 și 13 ani de la școala din comuna argeșeană Dragoslavele care au acuzat o indigestie au fost externați din spital, anunță Instituția Prefectului de Argeș.

Citiți și: Veste de ultimă oră pentru toți elevii din România. Decizie neașteptată

În schimb, în spitale din Argeș mai sunt internați 9 elevi de la Școala Gimnazială nr. 16 „I.L. Caragiale” din Pitești care pe 3 martie au suferit o toxiinfecție alimentară. 6 dintre ei sunt în Spitalul de Pediatrie (foto), iar 3 în Spitalul Județean de Urgență – Secția de Boli Infecțioase. Precizăm că ieri numărul elevilor de la școala nr. 16 internați era mult mai mare, de 21.

Amintim că cei 9 elevi de la Școala Gimnazială (clasele V-VIII) „Iosif Catrinescu” din Dragoslavele fuseseră internați pe 9 martie în Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel cu grețuri și vărsături după ce, potrivit prefectului Cristian Soare, ar fi mâncat la școală lapte și biscuiți distribuiți prin programul guvernamental „Lapte și Corn”. Rezultatele analizelor de laborator, care vor arăta exact cauza, nu au fost încă anunțate.

Citiți și: Pitești. Se pregătesc evenimente inedite în Centru 

Anunțate (ieri) au fost rezultatele parțiale ale probelor prelevate din produsele alimentare consumate de elevi în cantina Școlii nr. 16 din Pitești. Potrivit rezultatelor parțiale, de vină pentru toxiinfecția alimentară ar fi brânza telemea de vacă vrac, produsă de o firmă din Ardeal, conform șefului Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, Daniel Lupu. În ea, precizează Lupu, s-au găsit E.coli și stafilococ. Sura citată afirmă că zecile de elevi care au acuzat toxiinfecție alimentară ar fi consumat brânza împreună cu mămăligă. Urmează ca probele să fie analizate și la laboratorul specializat din București, care va stabili rezultatele finale.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
570×90 senatori-01 psd