EcoMoto 930×122

doctor_stetoscop

Cadrele medicale, pregătite pentru grevă generală

După protestele de stradă, cadrele medicale (doctori, asistenți medicali, infirmiere) sunt pregătite pentru cea mai radicală formă de protest.

Așa cum au avertizat, sindicaliștii din sistemul public de Sănătate strâng semnături pentru declanșarea grevei generale. Potrivit Coaliției Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate, până la această oră au semnat pentru grevă generală nu mai puțin de 70.000 de salariați. Un număr deja suficient, din punct de vedere legal, pentru intrarea oricând în grevă. O eventuală grevă generală, cu blocarea activității în spitalele publice, ar fi precedată de o grevă de avertisment. Deocamdată, însă, sindicaliștii nu au decis intrarea în grevă.

Amintim că principalele revendicări sunt alocarea a minim 6% din PIB pentru Sănătate pentru 2014 și creșterea salariilor în sistem, în special dublarea salariilor pentru medicii rezidenți. Guvernul a anunțat că anul viitor salariile rezidenților vor fi majorate semnificativ, dar nu dublate.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90