NOR CURIER 930X122

Arges

CHINURILE PRIN CARE TREC BEBELUȘII

În acest moment 4 copii din județul Argeș mai sunt internaţi în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic „Marie Curie” din București, dintre care 2 sunt intubaţi, a declarat astăzi doctorul Radu Tăbăcaru. Dintre cei 4 pacienţi, la unul s-a întrerupt dializa şi la 3 încă se mai face dializă peritoneală.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

„Ironia sorţii face ca la foarte scurt timp după ce s-a stins un pacient, un al doilea să aibă o evoluţie izbitor de asemănătoare: o degradare bruscă, severă şi violentă a stării generale. A fost intubat şi resuscitat şi este în momentul de faţă ventilat de aparatele de respiraţie artificială.

Am reuşit să facem o tomografie, care ne confirmă faptul că a avut o sângerare cerebrală. Încercăm din răsputeri să stabilizăm situaţia, însă starea lui generală, analizele nu arată deloc bine. În momentul de faţă mai sunt doar 2 pacienţi ventilaţi. Unul a fost detubat în decursul dimineţii şi este în momentul de faţă stabil, nu s-a mai repetat şi la el acel moment de ezitare pe parcursul weekend-ului.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Noi sperăm că o să putem extuba şi cel de-al doilea pacient în cursul zilei de astăzi sau mâine.”, a declarat doctorul Tăbăcaru, de la Spitalul Clinic „Marie Curie”.

În ceea ce priveşte simptomatologia pe care o prezintă copiii, doctorul a explicat mai în detaliu exact ce se întâmplă în organismul pacienţilor: „În principiu, este o toxină care produce o inflamaţie a vaselor de sânge, în urma căreia se produc microtromboze (cheaguri microscopice de sânge), care înfundă vasele capilare, cu un consum al factorilor de coagulare şi al trombocitelor. Sunt mici cheaguri de sânge microscopice în toate organele, iar cele care se exprimă cel mai puternic în cazul acestei boli este intestinul, iar boala duce la suferinţă intestinală, scaun diareeic cu sânge şi suferinţă renală.”, a explicat medicul. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea, titlul și foto Arhivă: http://epitesti.ro/)

Amintim că astăzi o fetiță din Argeș internată la „Marie Curie” a murit: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/dramatic-a-murit-un-bebelus/.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90