Donaris 930 x 122

clădire

CLĂDIRE NOUĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN

Clădire nouă la Spitalul Județean. După cum v-am mai informat, Spitalul Județean de Urgență din Pitești va fi extins cu un nou corp de clădire.

Citiți și: Exclusiv. Clădire cu buncăr în Centru – Spații comerciale, servicii medicale și apartamente

Schița viitoarei construcții a fost prezentată în urmă cu puțin timp într-o conferință de presă care se află în desfășurare la această oră la Consiliul Județean Argeș, instituția care administrează spitalul.

Potrivit proiectului, la parterul viitoarei clădiri va funcționa o secție de chirurgie estetică și Unitatea de Arși, iar la etajul 1 o secție de chirurgie vasculară. La etajul 2 va fi un bloc operator, iar la etajele 3 şi 4 va funcționa secția de cardiologie.

Citiți și: Pitești. La Spitalul Județean va avea loc ceva extraordinar!

La subsol va fi mutată din vechea clădire secția de anatomie patologică. Subsolul va avea adăpost antiatomic.

De altfel, cinci dintre marile proiecte ale Consiliului Județean Argeș, cu finanțare cu fonduri europene nerambursabile, fonduri guvernamentale-PNDL II sau cu fonduri proprii, vizează Spitalul Județean. Potrivit CJ Argeș, este vorba de:

1.Consolidarea și reabilitarea Spitalului.

2.Extinderea Spitalului prin construirea unui corp nou.

3.Extindere și dotare spații Unitatea de Primiri Urgențe și amenajări în incinta Spitalului.

4.Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului.

5.Construirea și dotarea unui Centru de Radioterapie, amplasat în incinta Spitalului (Corpul de clădire „N. Bălcescu”, lângă Secția de Oncologie).

În plus, tot pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost accesat un proiect în baza căruia îi vor fi returnați Consiliului Județean Argeș banii investiți în dotarea cu aparatură medicală a acestei unități. În cazul Spitalului Județean, este vorba de peste 3,8 milioane de lei, sumă care va fi alocată în continuare spitalului, după cum precizează președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

1.Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești. 

Valoarea investiției – 78 de milioane de lei (76 de milioane din fonduri obținute prin PNDL II și 2 milioane din fonduri de la Consiliul Județean Argeș).

Investiția presupune consolidarea a patru corpuri de clădire (actuala clădire a spitalului), recompartimentarea saloanelor, care vor avea 2-3 paturi și grupuri sanitare proprii, respective rezerve cu unu sau două paturi. De asemenea, va fi schimbat în totalitate mobilierul.

Termen de execuție: 4 ani.

Proiectul se află în faza de predare către verificatorul de proiect, urmând a fi transmis ulterior spre analiză Comisiei tehnico-economice a CJ Argeș. Apoi va ajunge în plenul Consiliului, după care va fi demarată procedura de licitație pentru execuție.

2.Extinderea Spitalului prin construirea unui corp nou S+P+4 etaje. 

Valoarea investiției – 76 de milioane lei, fonduri de la Consiliul Județean Argeș.

Noua clădire va avea subsol, parter și patru etaje. La subsol va fi Anatomia Patologică, adăposturile ALA și spațiile tehnice. La parter vor fi amplasate Secția de Chirurgie Plastică și Unitatea de Arși, iar la etajul 1 – Secția de Chirurgie Vasculară (cu 25 de paturi, față de 13 paturi, câte sunt în prezent). La etajul 2 va fi amplasat Blocul Operator, care va dispune de trei săli aseptice și de una septică. Etajele 3 și 4 vor fi ocupate de Cardiologie. Legătura cu actuala clădire se va face prin trei punți – la subsol, parter și la etajul 2.

Proiectul tehnic a fost verificat, iar săptămâna viitoare va fi depus la Comisia tehnico-economică a CJ Argeș. Apoi va ajunge în plenul Consiliului, după care va fi demarată procedura de licitație pentru execuție.

3-4.Extindere și dotare spații Urgență şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului. 

Cele două investiții depășesc valoarea de 24 de milioane de lei. Ambele proiecte se află în stadiu de evaluare tehnico-financiară. Proiectele presupun extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea UPU și a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

5.Construirea și dotarea unui Centru de Radioterapie, amplasat în incinta S.J.U. Pitești (Corp „N. Bălcescu”, lângă Secția de Oncologie). Va fi construită o clădire care va deservi un centru medical de radioterapie pentru tratarea diferitelor tipuri de cancere, precum și urmărirea în timp a evoluției acestora. În acest sens, noul departament va fi dotat cu următoarele tipuri de echipamente:

-2 sisteme de tip accelerator liniar pentru radioterapie (inclusiv toate sistemele și accesoriile necesare realizării tratamentului de radioterapie).

-1 sistem CT – simulator pentru simularea virtuală a planului de tratament pentru radioterapie. Sistemele de tip accelerator liniar sunt destinate radioterapiei pentru tratarea pacienților cu diferite forme de cancer. Simulatorul Computer Tomograf este un aparat care are aceleași grade de libertate și o geometrie identică cu aparatul de radioterapie, cu ajutorul căruia se obțin imagini detaliate anatomice care sunt utilizate pentru delimitarea volumului tumoral și a organelor de risc din jur. În acest fel se delimitează zona care urmează a fi tratată și se poate stabili cu precizie planul de tratament.

Toate aceste echipamente vor asigura astfel accesul pacienților la tratamente cât mai performante, la nivelul întregii regiuni, nu doar pentru județul Argeș, informează sursa citată.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90