NOR CURIER 930X122

adriana pistol

COPII EXTERNAȚI! ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

2 copii internaţi în Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti vor fi externaţi astăzi, iar alţi 8 rămân în spital, a declarat directorul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

În Spitalul „Marie Curie” din Capitală mai sunt internaţi 10 copii diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic.

„La ora actuală sunt 6 copii internaţi la Nefrologie şi 4 la Terapie Intensivă.”, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă directorul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

2 copii internaţi la secţia de Nefrologie „vor pleca acasă, cu o situaţie net ameliorată, ei nu au necesitat dializă.”, a spus Pistol. Potrivit Adrianei Pistol, ceilalţi 4 copii internaţi la Nefrologie vor avea nevoie de dializă peritoneală, dar „au o evoluţie bună, practic ei au început să işi reia treptat funcţia renală, au început să mânânce, e un lucru extrem de important să-şi folosească tubul digestiv.”

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a mai spus că este important ca aceşti copii să fie atent monitorizaţi pentru a nu rămâne cu sechele. „Noi urmărim evoluția şi progresivitatea funcţiei renale.”, a afirmat medicul. „Ne mai interesează sechelele cu care ar putea rămâne după perioadele de invaliditate pe care le-a presupus terapia intensivă, deoarece vorbim de copii care au fost intubaţi.”, a conchis Adriana Pistol. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/, foto: libertatea.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3