New Profesional Consult 930 x 122

ati

Criză de medici ATI în Argeș!

Criză de medici ATI în Argeș!

Citiți și: S-a aprobat! Salarii mai mari cu 20% pentru acești angajați

În condițiile în care numai Consiliul Județean Argeș are 9 spitale în subordine, la care se adaugă și spitale orășenești precum cele din Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni etc., numărul medicilor specializați pe terapie intensivă (ATI) în Argeș este extrem de redus. Mai ales când vorbim despre o populație de circa 610.000 de oameni!

Colegiul Medicilor din România avea înregistraţi în baza de date, la jumătatea lunii septembrie, 1.884 de medici cu liberă practică în specialitatea anestezie şi terapie intensivă. Cei mai mulţi dintre ei activează în Capitală, 523, urmată de Cluj cu 165 şi de Timiş, cu 147.

Citiți și: Situație halucinantă! Uite medicii, nu-s medicii! Ce se întâmplă cu ATI-ul de la Județean

Cei mai puţini medici de ATI sunt în Călăraşi, 3 la număr, Ilfov și Tulcea, câte 6.

În Argeș sunt doar 18! Numărul de personal medical din secţiile de ATI este cel mai mare din toate secţiile existente într-un spital, fiind necesar un medic de ATI la 2, 3, maximum 4 paturi de ATI, conform Colegiului Medicilor.

Foto: Descriptiv, Spitalul Mioveni

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3