930 x122 grota rece

ceai

DOUĂ CEAIURI CARE COMBAT ULCERUL STOMACAL

În vindecarea bolilor de stomac, boli care se manifestă prin balonări și aciditate crescută, a ulcerului stomacal și duodenal și a colitelor de fermentație, ceaiurile sunt un ajutor prețios, completând tratamentul indicat de medic.

Citiți și: Un bărbat a înghițit bani, cuie, o cruce, o lamă de cuțit și alte obiecte

În acest scop, la dispoziția bolnavilor de stomac există două excelente variante de ceai, în formula cărora intră plante cu proprietăți antiseptice, ușor astringente, cicatrizante și analgetice.

Varianta 1: flori de coada șoricelului, flori de gălbenele, flori de mușețel, rădăcină de odolean, mentă şi păpădie.

Citiți și: BOLILE FAC RAVAGII ÎN ARGEȘ

Varianta 2: flori de gălbenele, sunătoare, coada șoricelului, troscot, ţintaură, anason şi coriandru.

Florile de gălbenele au rolul de a vindeca ulceraţiile produse pe mucoase și de a distruge anumiți microbi. Înlesnesc procesul de creștere a țesuturilor. Sunătoarea calmează durerile, oprește diareea și stimulează digestia. Este un bun dezinfectant în colitele vechi și cronice. Coada șoricelului și mușețelul, pe lângă o puternică acțiune antiseptică, liniștesc durerile și ajută la eliminarea gazelor care dau stări de balonare a stomacului. O acțiune asemănătoare au anasonul și coriandrul. Troscotul este un bun astringent, iar împreunã cu țintaura ajută la mărirea poftei de mâncare și, în același timp, la tonificarea stomacului.

Celelalte plante care intră în compoziţia ceaiurilor gastrice, ca menta, păpădia și valeriana, pe lângă proprietățile antiseptice au rolul de a calma spasmele care provoacă dureri în gastrite, colite și ulcere şi de a produce o ușoară anestezie a mucoasei gastrice.

Se recomandă consumarea a două-trei ceaiuri călduţe pe zi, după mesele principale. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90