New Profesional Consult 930 x 122

copii

EXPERȚI STRĂINI, ANCHETĂ ÎN CAZUL BEBELUȘILOR

Astăzi șefa secției de gastroenterologie de la Spitalul „Marie Curie” din București urma să ajungă la Spitalul de Pediatrie din Pitești pentru a le acorda sprijin medicilor de aici în gestionarea cazurilor de boală diareică.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

În același timp, tot azi, o echipă de epidemiologi de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) se află în județul Argeș pentru a continua ancheta în gospodăriile din care provin copiii cu sindrom hemolitic uremic (SHU), inclusiv la vecinii acestora.

De asemenea, o echipă de experți internaționali de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile a sosit astăzi în București. Echipa de experți străini va acorda sprijin în ancheta cazurilor de îmbolnăvire la copii și, cel mai probabil, se va deplasa și în Argeș. Poate că ei vor reuși să depisteze cauza îmbolnăvirilor.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății anunță că azi au fost obținute rezultate de la noi probe de lapte praf recoltate din două locuințe, care au ieșit conforme. „Tot astăzi avem rezultatele de sterilitate din secțiile de pediatrie ale Spitalului de Pediatrie din Pitești, care sunt conforme cu standardele în vigoare.”, informează Ministerul Sănătății.

Conform sursei citate, la această oră în Spitalul „Marie Curie” din Capitală se mai află internați 7 copii: 4 se află în secția de Nefrologie (dintre care 2 încă sunt dializați peritoneal), iar 3 la Terapie Intensivă (astăzi nu au intervenit modificări în starea de sănătate a acestora).

Amintim că trei fetițe din județul Argeș (din Topoloveni, Poiana Lacului și Pitești) au murit de la debutul crizei bebelușilor cu infecții grave.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3