Eurial 930 x 122

Betisoare

FOLOSEŞTI DES BEŢIŞOARE DE URECHI? IATĂ LA CE PERICOLE TE EXPUI!

Beţişoarele de urechi, atât de răspândite în ingiena noastră de zi cu zi, ar puteafi cât se poate de periculoase pentru sănătate.

Citiți și: FURT ÎN BISERICĂ

Astfel, având în vedere că ceara care se găseşte în urechi are un rol protector asupra lor, beţişoarele de urechi folosite pentru curăţarea urechilor pot avea o serie de efecte crunte.Mai precis, ceara din urechi are proprietăţi antibacteriene şi acţionează ca un lubrifiant natural în interiorul urechii, ajutând nespus la funcţionarea corectă a aparatului auditiv şi la protecţia timpanului. Mai mult decât atât, urechile au proprietatea de a se curăţa singure, însă acest lucru se întâmplă doar când ceara este la suprafaţă.

În momentul în care sunt folosite beţişoare de urechi, doar o parte din ceara din ureche este îndepărtată. Restul, din cauza mişcărilor folosite, este împinsă spre timpan şi ajunge în contact cu acesta. Atunci, poate apărea pericolul ca timpanul să se confrunte cu infecţii bacteriene care netratate pot duce chiar la pierderea auzului.

Aşadar, medicii recomandă evitarea folosirii în exces a beţişoarelor pentru urechi sau găsirea altor soluţii şi substanţe pentru curăţarea lor.

(Sursă lyla.ro, foto doctorulzilei.ro)

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3