Donaris 930 x 122

fruct

FRUCTUL CARE CURĂŢĂ ARTERELE INIMII

Mai dulceag decât grepfruitul, pomelo este originar din Asia și are nenumărate proprietăți curative.

Citiți și: Pitești. Florin, un copil de 10 ani, are nevoie urgent de ajutor!

Poate fi consumat pe post de gustare, dimineața, dar și sub formă de suc, adăugat în ceai, salate și marinate, pentru aroma sa acrișoară. Pomelo are 0% grăsimi și doar 36 de calorii pe suta de grame, ceea ce îl plasează în topul alimentelor pentru slăbit. Citricele sunt cunoscute pentru rezervele lor de vitamina C, iar pomelo nu face excepție. Printre altele, vitamina C luptă cu infecțiile și previne atacul de cord. Acest fruct este deosebit de important pentru inimă fiindcă reglează cu succes presiunea sanguină și curăță de grăsime vasele de sânge. La toate acestea se adaugă puterea sa de a lupta cu cancerul, coaja unui pomelo fiind plină de bioflavonoizi. Aceste substanțe reduc riscul de cancer pancreatic, intestinal și de sân.

Ca fapt divers, precizăm că fructul ajută în caz de mahmureală, iar chinezii îl folosesc pentru a trata tusea, răul de mișcare și indigestia. (Sursă: doctorulzilei.ro. Foto: healthbenefitstimes.com)

Citiți și: VESTE CUMPLITĂ PENTRU PRIMAR! PENDIUC, ÎNCĂ 30 DE ZILE DE AREST PREVENTIV

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90