NOR CURIER 930X122

coloranti

ÎȚI PLAC PUFULEȚII? RENUNȚĂ LA EI!

Pufuleții se numără printre „gustările” preferate ale românilor. Deși la prima vedere par o bună alegere pentru că nu conțin multe calorii, specialiştii atrag atenția asupra ingredientelor periculoase pe care le conțin.

Citiți și: PUFULEȚII, NOCIVI PENTRU SĂNĂTATEA COPIILOR TĂI

Experţii în nutriție descriu pufuleţii ca fiind un produs expandat, obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză și glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, de 224 kcal/30 de grame de produs. Profilul nutriţional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide. Din lista de ingrediente reiese că al doilea ca pondere este sarea. Coloranţii, îndulcitorii şi aromele artificiale sunt produse sintetice, de laborator, folosite des în prepararea pufuleţilor.

Conform specialiştilor, pufuleţii conţin un colorant artificial numit tartrazină, care le poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor. Tartrazina, care le dă pufuleților culoarea galbenă, este un colorant considerat nociv pentru sănătate. Potrivit nutriționiștilor, Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculoşi aditivi utilizaţi în industria alimentară. Acest aditiv poate provoca tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie şi eczeme. De asemenea, tartrazina poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenţia acestora. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3