Donaris 930 x 122

depresii

LAMAI

LĂMÂIA COMBATE STRESUL ŞI DEPRESIILE

Lămâia este o sursă foarte bogată în compuși chimici benefici, care îmbunătățesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii și chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanșa apariția cancerului.

Citiți și: CUM SCĂPĂM DE ARSURILE STOMACALE

Pe lângă cantitatea mare de vitamina C, lămâia conține și vitamina A, vitamina E, B 1, B 2, B 3, B 5, B 6, B 9, B 12 și K și elemente chimice precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, sodiu și zinc. Studiile științifice arată că lămâia are efect de calmare și pune umărul la îndepărtarea oboselii, a agitației, amețelii și nervozității, reglează tensiunea arterială crescută și combate stresul și depresiile. De asemenea, inhalarea de ulei de lămâie crește capacitatea de concentrare și ține mintea în stare de alertă. În plus, proprietățile antibacteriene și antivirale ale lămâii pot accelera procesul de vindecare în cazul aftelor.

Este cunoscută puterea vindecătoare a lămâii atunci când suntem răciți. Ea ajută la reducere febrei. Vitamina C din lămâie diminuează nivelul de histamină din organism, substanță care contribuie la apariția congestiei nazale și oculare. Organismul folosește vitamina C pentru a îmbunătăți activitatea celulelor sistemului imunitar și pentru fabricarea colagenului, substanța care ajută la dezvoltarea țesuturilor pentru vindecarea rănilor. (Sursă: doctorulzilei.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90