930 x122 grota rece

adrian stoiculescu

LASER PERFORMANT LA UROLOGIA SPITALULUI JUDEȚEAN

La Spitalul Județean de Urgență din Pitești este efectuată o nouă metodă de tratament pentru eliminarea calculilor reno-ureterali, prin intermediul unui laser ultraperformant.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Procedura este minim invazivă și nu este dureroasă, ca în cazul metodei clasice. Bolnavii scapă astfel de intervențiile chirurgicale, putând beneficia de un tratament care presupune o recuperare mai ușoară și mai rapidă.

“Aparatul este un laser folosit pentru spargerea calculilor de la nivelul ureterului și chiar a calculilor din interiorul rinichiului.

Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

Este metoda cea mai modernă de spargere a acestor calculi, datorită faptului că, prin intermediul ureteroscopului, un aparat care se introduce retrograd în vezică și apoi pe ureter, fibra laser se apropie de calcul și pur și simplu îl pulverizează.

Este ulima metodă descoperită în lume pentru spargerea acestor calculi.

Este cea mai puțin traumatizantă, bolnavul recuperându-se mult mai repede.

Laserul a fost achiziționat prin fondurile Consiliului Județean, la cererea medicilor urologi. Este o mare invenție și un mare câștig pentru spitalul nostru și pentru bolnavii spitalului nostru. După câteva zile, bolnavul este acasă, fără să aibă cicatrici și fără să aibă peretele abdominal tăiat și va putea să muncească la fel ca înainte, să facă aceleași eforturi”, declară doctorul Adrian Stoiculescu, medic primar urolog (foto).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90