NOR CURIER 930X122

boli infecțioase

MĂSURILE SPECIALE, MENȚINUTE ÎN SECȚIILE CU RISC RIDICAT

Măsurile speciale, menținute în secțiile cu risc ridicat. De la începutul sezonului rece și până la acest moment, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență din Pitești au fost confirmate 117 cazuri de gripă, dintre care 47 la adulți și 70 la copii.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Vestea bună este că, spre deosebire de alte perioade, la această oră saloanele de la Boli Infecțioase nu sunt pline. La adulți, sunt libere 11 paturi dintr-un total de 39, iar la copii, 18 paturi din totalul de 30.

În acest context epidemiologic, sunt menținute măsurile cu privire la accesul în unitate, măsuri care vizează siguranța atât a pacienților, cât și a aparținătorilor acestora:

Citiți și: Alertă! La un pas de epidemie de gripă, în România

-accesul aparținătorilor în unitate se face doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;

-în cazurile excepționale, atunci când se permite accesul altor vizitatori, se scurtează timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii trebuie să poarte mască și halat/pelerină de unică folosință. Se face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;

-în secțiile cu risc crescut, Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI și Hematologie, accesul vizitatorilor este interzis.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90