930×122 POSADA 5

Arges

MEDIC, DECLARAȚIE ȘOC: „TREBUIA EMISĂ ALERTĂ DE CĂLĂTORIE ÎN ARGEȘ!”

Medicii epidemiologi care au realizat ancheta în Argeş în cazul bebelușilor cu infecții grave nu şi-au făcut treaba, este de părere medicul Laurenţiu Beluşică, şeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne, „Prof. dr. Dimitrie Gerota”.

Citiți și: Argeș. Teribil! Un motociclist a murit după ce a intrat într-un cap de pod

„Personal, consider că în acest caz cei chemați să facă acest lucru nu și-au făcut datoria! Pericolul este real dacă sursa de îmbolnăvire persistă, putând fi considerată potențial o problemă de siguranță națională. De la situația din prezent a numărului de îmbolnăviri până la zeci de morți este un pas extrem de mic.

Ne aflăm în secolul XXI, ancheta epidemiologică trebuia să fie de mult timp pe masa ministrului Sănătății și focarul stins sau limitat. Până acum trebuia identificat focarul, sursa de infecșie, și suprimat; emisă o alertă de calătorie în județul Argeș şi mobilizată orice resursă existentă sau parteneră pentru aflarea focarului infecţios.”, a declarat pentru Digi24 medicul Laurențiu Belușică.

Citiți și: Argeș. Accident grav! O tânără și un bărbat, duși la spital

„Medicii epidemiologi ar fi trebuit să meargă acasă la copii, la mame, la taţi, la sursele lor de alimentare, de apă. Aceşti medici ar fi trebuit să ajungă la un rezultat în primele 48 de ore, fără analize de laborator, fără radiografii. Anchetă epidemiologică la pas, cu caietul de note şi cu pixul în mână, şi din pas în pas, din om în om, ca un detectiv, ajung la o definiţie, ajung la un focar şi acolo pun stavilă şi-l îngrădesc. Asta se face! Asta este meseria lor! Nu şi-au făcut-o!”, susține șeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne, „Prof. dr. Dimitrie Gerota”.

„Eu, personal, nu m-aş duce într-o călătorie acum în zona respectivă, pentru că nu ştiu ce este. Poate să fie chiar un atac terorist! Nu ai de unde să ştii ce este. Este o bombă cu ceas. Stă şi aşteaptă… Poate că norocul nostru ar fi să se fi stins singur şi să se fi autolimitat.”, a mai spus dr. Belușică.

Concluzia este una singură: „Trebuie schimbaţi oamenii. Este clar că acei oameni care au făcut anchete epidemiologice nu au ştiut ce să facă. Este foarte clar pentru mine ca doctor, ca medic. Nu au ştiut ce să facă. Habar nu au!”, a punctat dr. Laurențiu Belușică. (Sursa: http://www.digi24.ro/, editarea, titlul și foto: http://epitesti.ro/)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3