930×122 CAPRA 5

dorin bica

MEDIC PITEȘTEAN, REVOLTĂ LA SPITAL

Medic piteștean, revoltă la spital. Doi medici au demisionat astăzi din funcțiile pe care le dețineau la Spitalul Clinic Colentina din București. Este vorba despre piteșteanul Ionuț Gobej (foto) și un coleg al acestuia, Dorin Bica, ambii medici la secția de Neurochirurgie a spitalului.

Citiți și: PROPUNERE-SURPRIZĂ PENTRU MEDICUL PITEȘTEAN CARE S-A REVOLTAT

Gobej anunță, revoltat, că zeci de pacienți cu tumori grave au fost refuzați de la operație din cauza „lipsei de personal şi a lipsei de consumabile şi medicamente” și că spitalul nu mai asigură standardele necesare pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale.

„Am venit în anul 2014 la Spitalul Clinic Colentina din București captivat de o propunere la care nu am visat vreodată: să înființăm o secție de neurochirurgie la cel mai înalt nivel, capabilă să realizeze intervenții pe creier în maniera minim invazivă. Ar fi fost singurul serviciu de acest fel dintr-un spital public și printre puținele din lume. Am acceptat provocarea având la bază o temeinică pregătire la cele mai prestigioase centre din Franța.

De la primele discuții și până la primul pacient operat au trecut opt luni. În cadrul proiectului spitalul a dezvoltat și o secție de terapie intensivă nivel 1, foarte performantă, și a modernizat Neurologia, secție fără de care nu ar fi fost posibilă neurochirurgia de înaltă performanță. Lucrurile au evoluat peste așteptări, iar în 2016 am realizat peste 300 de operații prin metode minim invazive. În 2017 urma să se dea in folosință a doua sală de operații pentru neurochirurgie, odată cu venirea a doi noi colegi pregătiți și ei în clinici din străinătate.

În ianuarie 2017 managementul și viziunea privind dezvoltarea spitalului s-au schimbat neașteptat. Termenii proiectului „Neurochirurgie Colentina” s-au modificat dramatic. Inexplicabil, ne-am trezit pe o turnantă care a durat opt luni, dar în sens invers, spre distrugerea acestei secții, dar și a terapiei intensive. Am făcut tot posibilul pentru a păstra ceea ce s-a realizat, am scris munți de referate și memorii, ne-am exprimat public inclusiv în conferință de presă, ne-am adresat instituțional la toate nivelurile ierarhice, dar fără vreun rezultat.

Astăzi, activitatea în Secția de Neurochirurgie a Spitalului Colentina este un act de uzură extraordinară și am ajuns în situația de a refuza peste 60 de pacienți cu tumori cerebrale complexe, în condițiile în care în anul 2017 era prevăzut să operăm peste 600. Acești pacienți au fost refuzați din cauza lipsei și a pierderii de personal, programului operator restricționat și a lipsei de consumabile și medicamente. Standardul de calitate oferit pacienților care au fost operați a avut de suferit (…)

Rezistența în mea spital începe să fie echivalentă cu oferirea unui act medical sub standard și nu îmi pot asuma această responsabilitate.

În aceste condiții, prezența mea în spitalul clinic Colentina nu se mai justifică, termenii în baza cărora am venit în acest spital fiind modificați radical.”, scrie medicul Ionuț Gobej în demisie.

Într-un comunicat de presă, conducerea Spitalului Colentina reacționează cu privire la plecarea celor doi medici și la acuzațiile formulate: ”Personalul Serviciului Achiziții a făcut demersuri chiar către cei doi doctori pentru a obține documentele necesare pentru lansarea procedurilor de achiziții. Nici la această dată aceste specificații nu au fost transmise.”, se arată în comunicat, potrivit Digi24. (Sublinierea de aparține)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3