930×122 CAPRA 5

doctor_stetoscop

Medicamente interzise! Iată despre ce este vorba!

În baza unei decizii a Comisiei Europene, Agenția Națională a Medicamentului a hotărât interzicerea în România a comercializării unor pastile. Este vorba de medicamentele cu administrare orală care conțin ketoconazol, ca de pildă Nizoral și Fungoral.

Autoritățile medicale în domeniu au ajuns la concluzia că aceste pastile prezintă un risc ridicat de leziuni hepatice și pot genera probleme ale glandelor suprarenale sau chiar leziuni ale ficatului. Prin urmare, vânzarea lor în farmaciile din întreaga Europă a fost interzisă. În prezent în farmaciile din România are loc retragerea de la comercializare a medicamentelor care conțin ketoconazol, medicamente folosite în special pentru tratarea infecțiilor pielii.

Potrivit specialiștilor, riscul există doar în cazul pastilelor. În schimb, unguentele, cremele și șampoanele cu ketoconazol pot fi utilizate în continuare fără probleme, pentru că nu prezintă niciun risc.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90