SMART KIDS 930X122

federația

MEDICII S-AU SĂTURAT! AVERTISMENT DUR

Federaţia Solidaritatea Sanitară le-a recomandat medicilor să nu semneze contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru efectuarea gărzilor.

Citiți și: Copilul tău face asta? Medicii trag un semnal de alarmă!

„Având în vedere faptul că negocierile cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, purtate pe data de 22.07.2016, au evidenţiat riscul ca medicii care efectuează gărzile suplimentare să nu beneficieze de o serie de drepturi legale, iar rezultatele studiului realizat pe această temă au indicat situaţia dramatică în care se găsesc medicii care efectuează gărzi, Federaţia Solidaritatea Sanitară a recomandat tuturor medicilor care efectuează gărzi să nu semneze contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru efectuarea gărzilor suplimentare (prevăzute de OUG nr. 20/2016) dacă nu le sunt menţionate expres în aceste contracte următoarele drepturi:

dreptul la un spor cuprins între 25% şi 75% (25% este minim obligatoriu); dreptul la toate sporurile pentru condiţiile de muncă aplicabile la locul de desfăşurare a gărzilor şi la sporul de noapte; dreptul la concediul de odihnă pentru CIM – urile aferente gărzilor suplimentare; dreptul de a nu lucra continuu mai mult de 24 de ore; dreptul de a avea liber după gardă cel puţin 24 de ore.”, informează Federaţia Solidaritatea Sanitară.

Citiți și: Pitești. Criză fără precedent la Urgență! Medicii întreabă: ,,Cât credeți că mai putem?”

Până acum, recomandarea a fost transmisă către 12.000 de doctori din spitalele publice. „În condiţiile în care medicii pun în practică această recomandare, se poate ajunge la blocarea sistemului sanitar în privinţa activităţilor specifice gărzilor.”, avertizează Federația.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA