930X122 MAIA

florian bodog

NOI APARATE LA URGENȚE. CE SE CUMPĂRĂ

Noi aparate la Urgențe. Ce se cumpără. „Imaginea este a unui spital județean care nu a fost încă reabilitat în totalitate, cu aceleași probleme pe care le are întreg sistemul sanitar.”, este concluzia ministrului Sănătății, Florian-Dorel Bodog, după ce a vizitat Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Ministrului i-au fost prezentate proiecte pentru concretizarea cărora administrația județeană a cerut finanțare de la bugetul de stat. Printre altele, se dorește achiziționarea unui computer tomograf la nivel de județ și trecerea de la clasificarea III la clasificarea II a Spitalului Județean de Urgență din Pitești, prin dotarea și diversificarea ofertei de servicii medicale a acestuia.

“În acest an spitalele din Argeș vor fi dotate și cu echipamente medicale. Este vorba de 2 aparate de anestezie, 161 de echipamente pentru UPU și 36 pentru Urgența Spitalului Județean.”, informează președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat cu bărbatul înjunghiat azi-noapte, lângă Poliție

Potrivit sursei citate, pentru Unitățile de Primi Urgențe vor fi achiziționate: cărucior de transfer raditransparent (4 bucăți), cărucior hidraulic standard radiotransparent pentru transfer (11 bucăți), cărucior hidraulic standard radiotransparent pentru transfer/pacient bariatric (1 bucată), cărucior pentru instrumente și medicamente (4 bucăți), scaun cu roți pentru transport intraspitalicesc (11 bucăți), EKG (4 bucăți), defibrilator cu monitor (3), targă lopată (1), saltea vaccum (1), atele vaccum (1), gulere cervical (2), centură pelvină (4), atele tracțiune (3), targă de coloană cu sistem de imobilizare cap (3), dispozitiv de transfer bariatric (1), ventilator portabil pentru nou-născuți (1), nebulizator (2), spirometru (1), incubator transport nou-născut (1), pătură cu sistem de încălzire adulți/copii (3), videolaringoscop (1), bronhoscop adult/copii (1), set resuscitare (4), laringoscop cu set lamele (5), aspirator portabil (8), injectomat (28) și pompă pentru transfuzie – perfuzie (2 bucăți).

Pentru Urgență, vor ajunge în Argeș alte 36 de echipamente, conform aceleiași surse: 1 stație centrală de monitorizare, monitor complex (5 bucăți), monitoare EKG (14), monitor triaj (8), ventilatoare pentru camera de resuscitare (3), ventilatoare portabile (3) și două ecografe Doppler.

Amintim că ministrul Sănătății a vizitat aseară Spitalul Județean de Urgență din Pitești, iar azi dimineață, șantierul viitorului nou spital public din orașul Mioveni. Amănunte, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90