930 x122 grota rece

hontaru

CAZURI DE SCARLATINĂ LA DOUĂ GRĂDINIȚE DIN PITEȘTI

Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, informează că în Argeș au fost depistate noi cazuri de scarlatină. Potrivit sursei citate, rezultatele de laborator au confirmat prezenţa virusului scarlatinei la doi copii de la grădiniţele cu program prelungit „Piticot Barbă-Cot” și, respectiv, „Pui de leu”, ambele din Pitești.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Mai mult, și la Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” din Piteşti (fostă nr. 19) există suspiciuni de scarlatină în cazul unui elev, însă analizele de laborator încă nu sunt gata.

Directorul DSP precizează că au fost prelevate probe de la toţi elevii şi preşcolarii care au intrat în contact cu copiii bolnavi, dar niciun test nu a mai ieşit pozitiv. „Nu poate fi vorba de focare, ci de cazuri izolate. Am dispus ca în spaţiile în care au învăţat copiii bolnavi să se facă lucrări de dezinfecţie.”, spune Sorina Honţaru. (Foto: Arhivă)

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • caty_21_dv@yahoo.com spune:

    Inclusiv la gradinita „Floare de colt” a fost depistat acum 2 luni virusul de scalrlatina. In grupa baietelului meu au fost in jur de 5-6 copii purtatori de virus, iar o fetita a dezvoltat boala, si nu s-a luat nici o masura de catre cei de la Sanepid. Copii purtatori au stat acasa sub tratament, iar din cei sanatosi care a putut sa-i tina acasa i-au tinut, care nu i-au dus in continuare. Nu s-a facut dezinfectie nu nimic, cu toate ca noua ca si parinti ni s-a comunicat ca au fost anuntati cei de la Sanepid.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3