New Profesional Consult 930 x 122

compensate

NOI MEDICAMENTE COMPENSATE ȘI GRATUITE

Noi medicamente compensate și gratuite. Încă 13 noi denumiri comune internaționale (DCI) intră pe listele medicamentelor compensate și gratuite de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, în sistemul public de sănătate. Măsura are scopul să asigure accesul la tratament cu medicamente noi, inovative, pentru cât mai mulți pacienți diagnosticați cu afecțiuni pentru care sunt indicate aceste medicamente.

Citiți și: Compensare de 90% pentru medicamente!

Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care modifică și completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Noile medicamente introduse în lista celor prescrise compensat sau gratuit sunt molecule inovative destinate în principal tratamentului pacienților cu afecțiuni oncologice, hematologice, pneumologice, reumatologice, boli rare și diabet zaharat. Guvernul nu precizează, însă, exact care sunt aceste medicamente.

Citiți și: Medicamentele de tuse te pot lăsa fără permis!

Potrivit Guvernului, unele dintre aceste medicamente vor fi disponibile pentru pacienți în scurt timp, iar altele, imediat după alcătuirea protocoalelor terapeutice de către comisiile de specialitate abilitate. Conform sursei citate, măsura se va aplica începând de la 1 martie 2017 și a fost luată după consultarea Colegiului Farmaciștilor din România.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3