930×122 POSADA 5

donatori

O nouă facilitate importantă!

O nouă facilitate importantă!
Cei ce vor dona, începând cu 18 septembrie 2022, celule stem hematopoietice, adică cele extrase din măduva osoasă sau sânge, vor beneficia de scutire de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) timp de zece ani de la donare, potrivit unei ordonanțe apărute recent.
În momentul de față, celulele stem sunt folosite în tratarea a zeci de boli grave, inclusiv a unor boli de sânge sau a unor tulburări metabolice.
Celulele stem hematopoietice se pot extrage, în cazul adulților, din măduva osoasă sau sânge și sunt folosite în tratarea unui număr mari de afecțiuni, inclusiv a unor tulburări imune sau boli oncologice.
În prezent beneficiază de scutirea de la plata CASS, printre alții, copiii până la vârsta de 18 ani, soțul, soția și părinții fără venituri proprii, aflați în întreținerea unei persoane asigurate, persoanele cu handicap, femeile însărcinate și lăuzele, persoanele fizice care se află în concedii medicale pentru incapacitate temporară de muncă, acordate în urma unor accidente de muncă sau a unor boli profesionale, persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj etc.
Foto: Descriptiv (Sursa: Antena3.ro)

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 pe 90 Costache