930×122 CAPRA 5

vaccin astra zeneca

Oficial: vin concluziile despre vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca

Comitetul de siguranță al EMA (Agenţia Europeană pentru Medicamente) a anunţat „progrese suplimentare” în cursul zilei de ieri, 16 martie, într-o evaluare detaliată a cazurilor de cheaguri de sânge, unele cu caracteristici neobișnuite, cum ar fi un număr scăzut de trombocite, la destinatarii vaccinului COVID-19 AstraZeneca.

Citiți și: În Argeș nu a ajuns lotul cu probleme de la AstraZeneca

„După cum s-a menționat anterior, în timp ce investigația este în desfășurare, EMA rămâne în prezent de părere că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19, cu riscul asociat de spitalizare și deces, depășesc riscurile de efecte secundare”, a anunţat Agenţia.

Un comitet de experţi (PRAC) va concluziona cu privire la informațiile sale joi, 18 martie, și va emite recomandările necesare pentru acțiuni ulterioare,

Între timp, vaccinarea cu soluţia de la AstraZeneca a fost suspendată complet în peste 15 state europene, în vreme ce în România s-a oprit vaccinarea cu soluţiile din lotul ABV2856.

Pe fondul incertitudinii, mii de români au renunţat să se mai vaccineze, deşi erau programaţi.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90