930X122 MAIA

infarct miocardic acut

PACIENȚII CU INFARCT, SALVAȚI PRINTR-UN NOU PROGRAM LA SPITALUL JUDEȚEAN

În Pitești a avut loc astăzi lansarea oficială a programului regional pentru tratarea infarctului miocardic acut (STEMI) la Spitalul Județean de Urgență.

Citiți și: Anunț de ultimă oră de la Primăria Mioveni! Sunt vizați toți cetățenii

În cadrul acestui program, pacienții cu infarct miocardic acut vor beneficia de tratament cardiologic intervențional gratuit.

Acest tratament asigură reperfuzia prin angioplastie primară, un procedeu aplicat în primele 12 ore de la debutul unui infarct miocardic și care constă în dezobstrucția arterei coronariene responsabilă de producerea evenimentului acut și, după caz, introducerea unui stent, care menține artera deschisă.

Citiți și: Pitești. La Spitalul Județean va avea loc ceva extraordinar!

Avantajul acestui program constă în aplicarea rapidă a unei proceduri moderne de tratament fără a mai fi necesar transportul pacientului într-un centru dedicat, câștigându-se astfel timp prețios pentru un pacient cu o astfel de patalogie.

De la lansarea programului în țară, mortalitatea prin infarct miocardic a scăzut semnificativ tocmai prin creșterea accesibilități la acest tip de tratament.

La Spitalul Județean de Urgență din Pitești, programul se va desfășura în zilele de marți, miercuri și joi, prin chemarea de la domiciliu a medicilor cardiologi cu competență în cardiologie intervențională.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90