Donaris 930 x 122

infarct miocardic acut

PACIENȚII CU INFARCT, SALVAȚI PRINTR-UN NOU PROGRAM LA SPITALUL JUDEȚEAN

În Pitești a avut loc astăzi lansarea oficială a programului regional pentru tratarea infarctului miocardic acut (STEMI) la Spitalul Județean de Urgență.

Citiți și: Contract uriaș la Spitalul Județean

În cadrul acestui program, pacienții cu infarct miocardic acut vor beneficia de tratament cardiologic intervențional gratuit.

Acest tratament asigură reperfuzia prin angioplastie primară, un procedeu aplicat în primele 12 ore de la debutul unui infarct miocardic și care constă în dezobstrucția arterei coronariene responsabilă de producerea evenimentului acut și, după caz, introducerea unui stent, care menține artera deschisă.

Citiți și: Lenjerie nouă pentru bolnavii de la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Avantajul acestui program constă în aplicarea rapidă a unei proceduri moderne de tratament fără a mai fi necesar transportul pacientului într-un centru dedicat, câștigându-se astfel timp prețios pentru un pacient cu o astfel de patalogie.

De la lansarea programului în țară, mortalitatea prin infarct miocardic a scăzut semnificativ tocmai prin creșterea accesibilități la acest tip de tratament.

La Spitalul Județean de Urgență din Pitești, programul se va desfășura în zilele de marți, miercuri și joi, prin chemarea de la domiciliu a medicilor cardiologi cu competență în cardiologie intervențională.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441