930×122 CAPRA 5

carte_copii

Proiect: o zi liberă pe an plătită pentru părinții de copii minori

Comisia pentru muncă, familie și protecție socială a Camerei Deputaților a avizat astăzi favorabil o inițiativă legislativă de interes pentru părinții care au copii minori. Inițiativa va deveni, însă, lege doar dacă, pe rând, plenul Senatului și cel al Camerei Deputaților o vor adopta.

Despre ce este vorba? Inițiatorii propun ca ambii părinți să aibă o zi liberă pe an plătită în care să își poată duce copilul sau copiii minori la controlul medical periodic. În cazul familiilor cu trei sau mai mulți copii minori, propunerea este de două zile libere plătite pe an. Ziua liberă ar urma să fie plătită de angajator ca o zi obișnuită de lucru.

Printre inițiatori se numără, în calitatea lor de parlamentari, Gabriela Vrânceanu Firea, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb și Ilie Sârbu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3