Donaris 930 x 122

protestatar

Protest pe muzică de Verdi și 1-Q Sapro

Mai bine de 4.000 de persoane din sistemul public de Sănătate, dar și studenți la medicină au participat la mitingul și marșul organizate astăzi, timp de trei ore, în București de către sindicatele din domeniu. Protestatarii au cerut creșterea salariilor în sistem, în special dublarea salariilor pentru medicii rezidenți, și alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate.

Din Piața Victoriei, din fața sediului Guvernului, manifestanții au mărșăluit către Palatul Parlamentului. Cu tobe, stegulețe, pancarte și măști chirurgicale pe gură și pe ritmurile a două piese muzicale celebre: una în țară, „România trezește-te!”, a lui 1-Q Sapro, și o alta din marea operă a lumii, „Corul sclavilor” din „Nabucco”, a lui Giuseppe Verdi. Fundalul sonor a fost asigurat dintr-o mașină dotată cu stație de amplificare și boxe. Manifestanții au adus cu ei și un dric cu coroane de flori și un sicriu pe care au scris „Sănătatea”. Pe sicriu au pus o fotografie cu ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, fotografie însoțită de mesajul „Domnule ministru, nu distrugeți sănătatea României!”. Numele ministrului a apărut și pe o coroană de flori lăsată de protestatari pe zidul de la Palatul Parlamentului: „Nu te vom uita niciodată, Eugen Nicolăescu”, scria pe panglica „funerară”.

Mitingul și marșul de astăzi ar putea fi urmate de o formă radicală de protest. Sindicaliștii din Sănătate avertizează că angajații din sistem vor intra în grevă generală spre sfârșitul anului dacă revendicările nu le vor fi satisfăcute de către Guvern.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90