EcoMoto 930×122

protest

doctor_stetoscop

Protestele din Sănătate, suspendate

Protestele din sistemul public de sănătate au fost suspendate. Cel puțin așa reiese din declarația făcută de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, după întâlnirea de astăzi cu liderii Sanitas.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Potrivit Mediafax, Nicolăescu a afirmat că a convenit cu sindicaliștii suspendarea oricărui conflict colectiv de muncă, urmând ca negocierile să continue miercuri. „Vom avea mai multe runde de negocieri: una cu Coaliţia Profesioniştior din Sănătate şi a doua, după-amiază, cu Sanitas. Am convenit la întâlnirea de astăzi că vom merge în Guvern, unde vom prezenta o solicitare privind deblocarea a 1.200-1.400 de posturi în sistemul sanitar”, a spus ministrul Sănătății, citat de Mediafax.

În ceea ce privește cererea de creștere a salariilor, Eugen Nicolăescu a declarat că majorările ar putea fi operate printr-un act adițional la contractul colectiv de muncă și că discuțiile în acest sens ar urma să înceapă luna viitoare. „Nu pot avansa acum cifre privind majorările salariale, să nu le promitem oamenilor ceea ce nu le putem da! Majorările salariale vor fi trecute în actul adiţional, iar Guvernului îi va fi prezentat memorandumul pentru deblocarea posturilor”, a precizat ministrul.

Citiți și: S-a aprobat! Salarii mai mari cu 20% pentru acești angajați

La rândul său, reprezentantul Sanitas, Marius Sepi, a spus după întâlnirea de azi cu ministrul Sănătății că miercuri s-ar putea decide suspendarea grevei generale programată să înceapă joi, 28 noiembrie, cu o condiție: „Vă rog s-o luaţi doar ca o propunere de suspendare a grevei. Vom trimite propunerea Biroului Executiv şi Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas dacă vor fi menţinute garanţiile ferme pe care ni le-a dat luni ministrul Sănătăţii”, a afirmat Sepi, citat de Mediafax.

Amintim că astăzi, între orele 8 și 10, personalul medical s-a aflat în grevă de avertisment. Printre altele, angajații din sistemul public de Sănătate solicită creșterea salariilor și deblocarea posturilor, în condițiile în care sistemul se confruntă cu un minus de personal.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90