930×122 CAPRA 5

contracte

REVOLTĂ ÎN SPITALE

Nu mai puțin de 87% dintre medici refuză să facă gărzile suplimentare în spitale dacă nu beneficiază de toate drepturile pentru gărzi, conform rezultatelor unui sondaj de opinie realizat de Federaţia Solidaritatea Sanitară pe un eşantion de 1.000 de doctori.

Citiți și: Copilul tău face asta? Medicii trag un semnal de alarmă!

Rezultatele mai arată că doar în cazul a 10% dintre medici s-a propus încheierea contractelor de muncă pentru gărzile suplimentare. Potrivit sursei citate, dintre medicii cărora li s-a propus semnarea contractului, circa 73% au refuzat să facă acest lucru, majoritatea chiar şi în contextul unor presiuni exercitate de conducerea spitalului. 6,2% dintre medicii chestionați au reclamat presiuni din partea conducerii spitalului pentru semnarea contractelor individuale de muncă suplimentare.

Federaţia Solidaritatea Sanitară a solicitat ca în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial pentru efectuarea gărzilor suplimentare să fie menţionate dreptul la un spor cuprins între 25% şi 75% (25% este minimum obligatoriu); dreptul la toate sporurile pentru condiţiile de muncă aplicabile la locul de desfăşurare a gărzilor şi la sporul de noapte; dreptul la concediul de odihnă pentru CIM-urile aferente gărzilor suplimentare; dreptul de a nu lucra continuu mai mult de 24 de ore; dreptul de a avea liber după gardă cel puţin 24 de ore. (Foto: radiocraiova.ro)

Citiți și: Pitești. Criză fără precedent la Urgență! Medicii întreabă: ,,Cât credeți că mai putem?”

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA