NOR CURIER 930X122

capsuni

SĂNĂTATE CURATĂ: 4 EFECTE POZITIVE ALE CUREI CU CĂPȘUNI

Căpşunile conţin o gamă largă de nutrienţi, vitamina C fiind în top. Aceste fructe parfumate au, de asemenea, fitonutrienţi şi antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi. Pe lângă vitamina C, căpşunile sunt şi o excelentă sursă de vitamina K şi mangan, precum şi de acid folic, potasiu, riboflavină, vitamina B5, vitamina B6, cupru, magneziu şi acizi graşi Omega-3.

Citiți și: PREŢURI EXTREME ÎN PIEȚELE DIN PITEȘTI

1.Elimină toxinele

O cură cu căpşuni le este indicată tuturor celor care vor să scape de toxinele acumulate în sezonul rece. Calităţile energizante şi depurative ale căpşunilor sunt un îndemn să le consumăm nu ca pe un desert, cu frişcă şi zahăr, ci ca pe un aperitiv. Zilnic se pot mânca, fără restricţii, între 250 şi 500 de grame de căpşuni. Pentru detoxificare, e indicată o cură de cel puţin două săptămâni.

Citiți și: 4 MARI BENEFICII ALE CONSUMULUI DE CĂPȘUNI

2.Combat colesterolul rău

Consumul zilnic de căpșuni duce la scăderea semnificativă a nivelului colesterolului rău (LDL) și al trigliceridelor, arată rezultatele unui studiu al unei echipe italo-spaniole de cercetători. Un grup de voluntari a inclus în regimul alimentar obișnuit 500 de grame de căpșuni, consumate zilnic timp de o lună. La începutul și la sfârșitul experimentului s-au făcut analize de sânge. Rezultatele au demonstrat că nivelul de colesterol rău a scăzut în medie cu 14%, iar al trigliceridelor, cu 21%, în timp ce nivelul colesterolului bun (HDL) a rămas neschimbat. Aceste efecte nu s-au mai observat, totuși, la două săptămâni după încetarea experimentului, valorile revenind la nivelurile inițiale.

3.Au efect împotriva reumatismului

Răcoritoare, diuretică şi laxativă, căpşuna are o puternică acţiune și împotriva reumatismului, deoarece elimină acidul uric. În plus, reglează funcţiile hepatice şi drenează vezica biliară. Puternic revitalizante, căpşunile le sunt recomandate îndeosebi persoanelor demineralizate, datorită funcţiilor de fixare a mineralelor. În acest scop se face o cură cu căpşuni de cel puţin cinci zile. După această cură organismul nu va resimţi oboseala şi va lupta mai uşor cu eczemele şi urticaria.

4.Bune împotriva cancerului de esofag

Potrivit News Medical, printre fructele sau legumele cu cel mai puternic efect în lupta contra cancerului de esofag se numără căpşunile. Ele au rolul de a încetini dezvoltarea rănilor precanceroase şi a displaziilor, după cum arată un studiu american efectuat pe 30 de persoane timp de şase luni. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3