NOR CURIER 930X122

vaccin_injectie

Seringi cu ser împotriva hepatitei B și C, contrafăcute! S-au vândut și în farmacii din Pitești?

În câteva farmacii din țară au fost depistate la vânzare zeci de cutii cu seringi Pegasys contrafăcute. Este vorba de seringi cu ser împotriva hepatitei B și C.

Agenția Națională a Medicamentului a dispus retragerea de la comercializare a loturilor suspecte și a sesizat Poliția. S-a vândut produsul contrafăcut (atât seringile, cât și serul sunt falsificate) și în farmacii din Pitești? Este întrebarea pe care i-am adresat-o directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Argeș, Adrian Stoica, după ce surse neoficiale au spus că astfel de produse au fost depistate și în Pitești. „Nu știu! Este o problemă de resortul Agenției Naționale a Medicamentului”, a fost răspunsul oficialului de la conducerea DSP.

Denumirea exactă a produsului este Pegasys 180 μg/0,5 ml soluţie injectabilă în seringă preumplută (peginterferon alfa-2a).

Autoritățile au declanșat investigațiile la sfârșitul lunii trecute. Se pare că există deja un dosar în lucru instrumentat de procurori și polițiști din București.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90