930×122 CAPRA 5

pediatrie

SPITALUL DE PEDIATRIE SE EXTINDE. CE SE VA CONSTRUI

Spitalul de Pediatrie se extinde. Ce se va construi. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a vizitat astăzi Centrul de Diagnostic și Tratament Argeș și Spitalul de Pediatrie Pitești. Concluziile?

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

În curtea interioară a Centrului de Diagnostic și Tratament este nevoie de o reamenajare rapidă. Aici sunt necesare mai multe locuri de parcare, zone de acces pentru TIR-urile care aprovizionează unitatea cu materiale medicale, inclusiv amenajarea zonei de depozitare a tomberoanelor de gunoi. În plus, și acoperișul, și canalizarea au nevoie de investiții și modernizări. De asemenea, în unele locuri a început să cadă tencuiala de pe clădire.

La Spitalul de Pediatrie, dacă parterul, etajele I, II și III sunt renovate, restul clădirii are nevoie de investiții de modernizare. Pentru etajul VII, etajul la care copiii sunt internați pentru recuperare fizică, s-au făcut deja documentele tehnice și studiile de fezabilitate, urmând a fi demarată procedura de achiziție pentru începerea lucrărilor de modernizare, potrivit conducerii Consiliului Județean.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

“În afară de faptul că aici condițiile de cazare sunt deficitare, secția este suprasolicitată. Secția are doar 15 locuri și, din această cauză, micuții care au nevoie de tratament de specialitate sunt programați la distanțe foarte mari de timp. În această perioadă, secțiile pentru afecțiuni digestive și respiratorii sunt supra-aglomerate, acestea fiind chiar zonele care au nevoie de modernizare.”,  precizează sursa citată.

Dan Manu a cerut conducerii spitalului ca în cel mai scurt timp să demareze întocmirea documentațiilor tehnice și pentru etajele IV, V și VI, pentru ca și acestea să fie modernizate.

Spitalul de Pediatrie din Pitești se află pe lista unităților sanitare din țară care vor fi dotate cu un computer tomograf. Tocmai de aceea, Manu a solicitat ca în cel mai scurt timp și cadrele medii să înceapă pregătirea profesională necesară pentru utilizarea computerului tomograf. Managementul unității a dat asigurări că pregătirea de specialitate va începe chiar de săptămâna viitoare.

O altă investiție majoră care se dorește a fi făcută la Spitalul de Pediatrie vizează construirea unui nou corp de clădire, în spatele actualei clădiri a spitalului, pentru secția de contagioase copii. Dan Manu vrea ca această secție să fie mutată la Spitalul de Pediatrie de la Spitalul “Nicolae Bălcescu”. Încă nu există termene oficiale de execuție pentru această investiție.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3