- Publicat de: ePitești
- 7-03-2016, ora 8:22
- Sănătate
TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ ÎN PITEȘTI – ANUNȚ OFICIAL
Ministerul Sănătății face precizări în legătură cu situația elevilor de la Școala Gimnazială I.L.Caragiale (nr. 16) din Pitești care au suferit o toxiinfecție alimentară după ce au mâncat în after-school-ul unității școlare.
Citiți și: Pitești. Accident în lanț: Un bolid BMW seria 6, implicat!Agentul economic care a preparat și a livrat hrana copiilor de la Școala Gimnazială nr. 16 din Pitești și-a suspendat activitatea pe 6 martie 2016, până la finalizarea anchetei epidemiologice, anunță Ministerul Sănătății.
Conform informării Direcției de Sănătate (DSP) Argeş, numărul copiilor internaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară de la Şcoala Gimnazială nr.16 din Piteşti a crescut la 26. Aceştia au vârste cuprinse între 8 şi 11 ani.
Citiți și: Pitești. Urmează două zile cu evenimente de neratat!În continuarea investigaţiei epidemiologice şi din reluarea discuţiilor atât cu elevii, cât şi cu părinţii acestora, reiese faptul că s-au consumat atât piept de pui la grill, cât şi pulpe de pui la cuptor, cu piure de cartofi sau pilaf de orez și cu salată de varză crudă, iar ca desert copiii au primit prăjitură cu miere şi ciocolată sau biscuiţi. Toţi copiii au afirmat că au consumat brânză telemea vrac, cu smântână şi mămăligă, informează Ministerul Sănătății.
În acest context, echipa DSP Argeş a recoltat probe de apă din bucătărie şi sala de mese, probe din meniul din data de 03.03.2016, precum şi probe din apa îmbuteliată de izvor, necarbogazoasă, utilizată de copii în timpul mesei. De asemenea, au fost recoltate 10 tampoane de suprafaţă din bucătărie.
Având în vedere datele existente, DSP Argeş continuă ancheta epidemiologică a focarului de toxiinfectie alimentară în locul în care agentul economic a preparat alimentele copiilor din Şcoala Gimnazială nr.16 Piteşti. (Foto Arhivă: romaniatv.net)