New Profesional Consult 930 x 122

consiliul judetean

UPDATE: ALERTĂ MEDICALĂ. PITEȘTEAN CU SUSPICIUNE DE GRIPĂ, ÎN STARE GRAVĂ

UPDATE (ORA 13:20): Direcția de Sănătate Publică (DSP) a actualizat „bilanțul”. La această oră în Argeș sunt confirmate 40 de cazuri de gripă (30 cu virusul gripal AH1 și 10 cu AH3). 

Citiți și: Vaccinul anti-gripal se face și în farmacii!

Alertă medicală. Piteștean cu suspiciune de gripă, în stare gravă. Un argeşean este internat în stare gravă la Secţia de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, cu suspiciune de gripă.

Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, într-o conferință de presă, de preşedintele Consiliului Judeţean Argeș, Dan Manu, medic de profesie.

Citiți și: Plan Roșu la Mioveni: Urgență radiologică!

Dan Manu a precizat că bărbatul (în vârstă de 46 de ani, din Pitești) suferă de alte afecţiuni cronice grave, dar peste acestea s-ar fi suprapus, posibil, şi gripa. Sunt încă în curs de desfăşurare analizele de laborator specifice pentru depistarea eventualului virus gripal.

Potrivit sursei citate, la această oră în judeţul Argeş sunt confirmate 37 de cazuri de gripă (22 de copii și 15 adulți), niciunul mortal. Dintre cei 15 adulți, cu vârste de sub 65 de ani sunt 12 cazuri, iar cu vârste de peste 65 de ani – 3 cazuri. Din totalul de 37 de cazuri, în privința unui număr de 28 este vorba de virus gripal AH1, iar în ceea ce privește un număr de 9 cazuri – de virus gripal AH3.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570×90 MAIA