EcoMoto 930×122

boli

VEŞTI PROASTE DE LA CENTRUL DE CONTROL AL BOLILOR INFECŢIOASE

Vin veşti proaste de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Infecţioase, în condiţiile în care gripa sezonieră a ucis 9 persoane în Argeş, iar numărul victimelor este mult mai mare la nivel naţional.

Citiți și: S-a decis! Stare de alertă în România!

Conform unui raport al sursei amintite, citat de Mediafax, peste 94.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost semnalate în săptămâna 22 – 28 februarie, fiind comunicate 17 decese noi. În ultima săptămână din februarie s-au înregistrat la nivel naţional 466 de cazuri de gripă/ILI, comparativ cu 455 de cazuri în aceeaşi săptămână din 2015.

Datele mai arată că s-au înregistrat 39 de cazuri de infecţie respiratorie acută severă (SARI). Potrivit raportului, în continuare activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, cu extindere regională în zona sudică (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dâmboviţa, Argeş), cu focare sau cazuri sporadice în unele judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind uşor mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi încadrându-se în intervalul aşteptat.

Citiți și: Creștere alarmantă! Situație îngrijorătoare la Spitalul de Pediatrie

Distribuţia deceselor după judeţul de apartenenţă a cazului este următoarea: 9 victime din Argeş, 17 din Bucureşti, 6 din Cluj, 2 din Constanţa, una din Dâmboviţa, una din Galaţi, 2 din Hunedoara, una din Ilfov, una din Iaşi, una din Mureş, una din Olt, 6 din Prahova, una din Sibiu, una din Suceava, una din Teleorman şi o persoană din Vaslui.

Detalii despre situația din județul Argeș, aici: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/alarmant-alti-argeseni-au-murit-de-gripa/.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90