Donaris 930 x 122

ciolos

VIZITA, UN MARE FÂS – CIOLOȘ, NIMIC LA PEDIATRIE

După o vizită de câteva zeci de minute, premierul Dacian Cioloș a ieșit din Spitalul de Pediatrie din Pitești. La finalul vizitei, în fața spitalului, prim-ministrul a făcut scurte declarații de presă, după care, grăbit, s-a urcat în mașină și a plecat către Prefectură, acolo unde a participat la învestirea în funcție a noului prefect al județului Argeș, Cristian Soare.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Cioloș s-a declarat surprins în fața jurnaliștilor că șefa Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru, a aflat din presă despre debutul crizei bebelușilor cu infecții grave și că nu a existat un „circuit al informației” între autoritățile sanitare și Spitalul de Pediatrie. „Trebuie puse la punct aceste proceduri”, a spus Cioloș, cerându-i ministrului Sănătății, Patriciu Achimaş Cadariu, care l-a însoțit în această vizită, să ia măsuri. Dacă asta înseamnă că ministrul o va demite pe Sorina Honțaru, nu știm. Prim-ministrul nu a fost mai direct. Nu este în stare.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș a afirmat că, deși încă nu a fost descoperită cauza, este bine că s-au stopat îmbolnăvirile și că în ultimele zile nu s-au mai înregistrat noi cazuri. Și care este meritul autorităților sanitare, domnule Cioloș? Există vreuna?

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Premierul a mai adăugat că este o mare problemă că Spitalul de Pediatrie din Pitești nu are un epidemiolog, care să stopeze din față infecțiile, problemă pe care o au și alte spitale din țară și care trebuie rezolvată.

Atât. Altceva premierul tehnocrat nu a mai declarat. Dacian Cioloș nu a suflat nicio vorbă despre condițiile mizerabile pe care mămici din Argeș le reclamă la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Este adevărat că aici responsabilitatea le aparține în primul rând managerului Vasile Stan și Consiliului Județean Argeș (Florin Tecău, președintele instituției, alături de noul prefect, Cristian Soare, și de ministrul Sănătății, l-a însoțit pe premier în timpul vizitei sale în spital). Dar și Direcției de Sănătate Publică.

Concluzia? Cioloș nu a spus NIMIC la Spitalul de Pediatrie din Pitești. NIMIC nu am aflat de la premier. Mămicile nu s-au ales cu NIMIC de pe urma acestei vizite răsuflate. NIMIC! Așteptată cu mult interes de piteșteni, pe fondul unei emoții uriașe și a unei stări de îngrijorare cvasigenerală în special printre părinții de bebeluși din Argeș, vizita prim-ministrului tehnocrat la Spitalul de Pediatrie a fost un mare fâs.

Declarații Dacian Cioloș

„Problema este sursa, cauza acestei epidemii. Din acest punct de vedere, înțeleg că încă se lucrează. Nu s-a identificat cauza. E o situație, trebuie să recunosc, foarte curioasă pentru că sunt copii, pacienți, care provin din zone diferite, dar cu aceeași problemă. Aici, însă, ancheta continuă și sper să avem elemente cât mai precise atât cât mai este posibil acum legat de acest lucru. În al doilea rând, problema care m-a preocupat este circuitul informației, modul cum s-au petrecut lucrurile odată ce copiii au ajuns la spital.”

„Pe mine, dincolo de a cădea sau nu capete, mă interesează să rezolvăm o problemă și să nu persistăm în aceeași greșeală. În al doilea rând, un lucru care nu știu cât ar fi avut un impact pozitiv sau nu aici este faptul că spitalul nu are epidemiolog. Totuși, pentru un spital de pediatrie mi se pare important să fie printre priorități. Înțeleg că avem mai puțini epidemiologi decât posturi disponibile. Aici problema nu va putea fi rezolvată pe termen scurt, dar trebuie să găsim o modalitate și de stimulare salarială și apoi să vedem cum putem prioritiza anumite spitale. Mi se pare esențial ca mai ales spitalele pentru copii să aibă epidemiolog, ca să îndepărtăm pe cât posibil riscurile de infecție chiar în spitale.”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3