Donaris 930 x 122

prognoza meteo

Schimbare bruscă de temperaturi în toată țara

Schimbare bruscă de temperaturi în toată țara. Meteorologii vin cu vești bune.

Citiți și: Vremea de Florii: Ce ne așteaptă după ninsorile din jumătate primăverii

După câteva zile de frig, temperaturile încep din nou să crească. Potrivit specialiștilor, luna februarie este pe cale să doboare un record de căldură.

De joi, vremea se încălzește considerabil, iar în sud-estul țării se vor înregistra temperaturi chiar și de 20 de grade Celsius.

Citiți și: Se întâmplă ceva fenomenal: Pentru prima dată după 72 de ani

Schimbare bruscă de temperaturi în toată țara

„Traversăm o perioadă mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă în continuare, mai ales în zonele centrale, nordice ale țării, maximele nu vor depăși 6-8 grade Celsius.

În partea de sud-vest, vest, sud și sud-est a țării rămânem în continuare pe un front de vreme caldă. Valorile de temperaturi se vor situa mai ales în prima parte a săptămânii care va debuta între 12 până la 13-14 grade.

De la mijlocul săptămânii, mai precis de joi, vom consemna temperaturi în creștere de la o zi la alta.

Este posibil ca sfârșitul de săptămână să aducă chiar valori de 17-18 grade. Posibil sâmbătă și duminică 19-20 de grade Celsius, local în partea de sud și sud-est a țării.

Până atunci însă, vorbim și de ploi locale. Va ploua mai ales în partea de vest și centru-nord a țării. Valorile cantităților de precipitații vor fi cuprinse între 10-15 l/metru pătrat.

La munte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.500 m precipitații mixte, adică lapovițe și ninsori.

La acest moment putem aprecia că înregistrăm o abatere termică pozitivă record 6,7 grade față de normalul termic al unei luni februarie în țara noastră.

Este posibil ca luna februarie din acest an să înregistreze un nou record.

Aceasta ar putea fi una dintre cele mai călduroase luni februarie din istoria măsurătorilor meteorologice în țara noastră. Acest lucru se bazează pe faptul că în 2016, luna februarie a avut o abatere termică pozitivă de 5,7 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Antena 3 CNN.

Foto descriptiv: arhivă

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3